Hoppa till innehållet

Fintech-bolag tar in kapital från Lena Aplers Collector

Efter affären i Wint investerar nischbanken i Betterwealth, som tar in 3 miljoner kronor.

Lena Apler är grundare av Collector Bank.
Lena Apler är grundare av Collector Bank.

Malmöbolaget Betterwealth har utvecklat en automatiserad investeringsrådgivare som har en algoritmbaserad portföljförvaltning.

Collector, som har investerat i en rad fintechbolag under hösten, går nu in i bolaget, som ska få ut sin produkt på marknaden under 2017.

Banken uppger inte investeringens storlek men Betterwealth tog nyligen in 3 miljoner kronor i en nyemission, enligt Bolagsverket.

”Kunder går miste om avkastning samtidigt som de betalar ett högt pris. Vi erbjuder en transparent och oberoende investeringstjänst med fokus på låga kostnader och hög tillgänglighet”, säger Andreas Pålsson, grundare av Betterwealth, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Springfield nästa för superängeln Lena Apler

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera