Annons
Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG.

Försäljningsrekord för MTG

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Kry:s vd Johannes Schildt.

Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

EU:s miljardkrav på Google, Kinneviks nya vd och sexskandal i Binary Capital

Christina Stenbecks Kinnevik säljer Lazada till Jack Mas Alibaba.

Alibaba köper e-handel av Kinnevik för en miljard

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Försäljningsrekord för MTG

Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG.
Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG.
Mediekoncernen MTG når nytt försäljningsrekord för tredje kvartalet med en omsättning på drygt 4 miljarder kronor. Det är den högsta tillväxten sedan 2011. Aktien steg med kvartalsrapporten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

MTG redovisar en omsättning på drygt 4,1 miljarder kronor för det tredje kvartalet, vilket är ett försäljningsrekord för den nordiska mediekoncernen. Den organiska tillväxten, det vill säga med försäljningsökningar från förvärv borträknat, steg med drygt 7 procent och är den högsta sedan andra kvartalet 2011.

Under torsdagmorgonen steg MTG-aktien med drygt 0,8 procent på en annars sjunkande börs. Följ aktien här

Samtidigt sjunker resultatet. Rörelseresultatet för årets tredje kvartal landade på 162 Mkr, en bit över förväntade 154 Mkr. Resultatet för motsvarande persiod förra året var 240 Mkr. 

Vi har fortsatt att investera i utbyggnaden av MTGx och våra Esports-företag i synnerhet.

Samtidigt förutspår MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann att koncernen kommer att leverera ett högre resultat för helåret 2016 än föregående år. Under 2015 hade MTG ett rörelseresultat på 756 Mkr. 

”Vinsten för MTG Studios ökade med 68 procent med 8 procent marginal, och vi har fortsatt att investera i utbyggnaden av MTGx och våra Esports-företag i synnerhet.
Som ett resultat bibehåller vi vår prognos för accelererad försäljningstillväxt och högre vinster för helåret, vilket innebär ett starkt fjärde kvartal”, säger Jørgen Madsen Lindemann i ett skriftligt meddelande.

MTG har genom sin digitala satsning MTGx tidigare investerat i e-sport, bland annat genom köpet av e-sportsturneringen Dreamhack. För bara ett par veckor sedan fick MTGx ytterligare ett ben att stå på – mobilspel. Det genom att köpa tyska Innogames för närmare 900 Mkr.

Läs även: MTG investerar nästan en miljard i spelbolag

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post