Hoppa till innehållet

Fyndiq fyller på med nytt kapital

E-handelssajten fyller på kassan och menar att man, trots reträtten i Tyskland, fortfarande tänker större än Sverige.

Fyndiq är en portal för lågprisprodukter där e-handlare kan sälja sina varor till konsumenter. Fyndiq förmedlar affären men har själva inget lager.

Bolaget har finansiärer som H&M:s vd Karl-Johan Persson (NTL), riskkapitalbolaget Northzone (NTL) och Industrifonden (NTL) och har hittills tagit in 116 miljoner kronor i externt kapital.

Nu fyller Fyndiq på kassan med 31 Mkr. Investeringen kommer från de flesta av de befintliga ägarna, rapporterar sajten Breakit.

”Vi har många tidiga affärsänglar där några valde att inte delta i denna runda”‚ säger Fyndiqs vd Dinesh Nayar till sajten.

Fyndiq stod för ett drygt år sedan inför en expansion i Tyskland då bolaget bestämde sig för att backa ifrån de planerna och inte utnyttja 100 Mkr bolaget hade rest i form av riskkapital.

Läs mer: Efter sparpaketet: Fyndiq visar svarta siffror

Närmare var tredje anställd i bolaget fick gå, kunde Di Digital rapportera.

Fyndiq började fokusera på den svenska marknaden för att nå lönsamhet. Sommaren 2016 blev Fyndiq lönsamt på månadsbasis, uppger bolaget. I fjol omsatte Fyndiq 340 Mkr, enligt Dinesh Nayar, som uppskattar att förlusten landar på cirka 26 Mkr.

Fyndiqs vd vill inte kommentera detaljer kring hur bolaget planerar att expandera framöver.

”Vi har en hemmamarknad som är väldigt viktig för oss, men vi bygger en produkt som är större än så. Det är det enda jag kan säga i dagsläget. Vilken marknad det är speciellt kan jag inte säga i nuläget”, säger Dinesh Nayar till Breakit.

Läs mer: Här är H&M-chefens dolda techimperium

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

I en tidigare version av artikeln angav vi att Fyndiq hade vänt förlust till vinst på årsbasis. Det stämmer inte. Fyndiq drogs med förluster sett till helåret 2016 men blev enligt bolaget lönsamt på månadsbasis under sommaren 2016.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera