Hoppa till innehållet

Josef Fares nya spel ”A way out” hyllas på spelmässa

Josef Fares nya spelstudio Hazelight har äntligen visat upp sitt spel ”A way out” för första gången. Under spelmässan E3 i Los Angeles hyllas spelet som en av årets stora överraskningar.

Josef Fares på EA:s kontor, där det nya spelet A way out har tagits fram.
Josef Fares på EA:s kontor, där det nya spelet A way out har tagits fram.Foto: Patrik Olsson.

För drygt tre år sedan släppte Josef Fares sitt första spel ”Brothers: the tale of two sons”. Spelet, som han gjorde tillsammans med den svenska spelstudion Starbreeze, blev en succé  och beskrevs som ”trollbindande” och ”en triumf”. Det har dessutom strötts priser över spelet, bland annat av brittiska Bafta som utnämnde det till årets mest innovativa spel 2014.

Sen i början av 2015 har Josef Fares arbetat på nästa spel ”A way out” i sin egen spelstudio Hazelight, som ligger i EA:s lokaler på Södermalm i Stockholm. 

Läs även: Fares om sitt nya spel: ”Det är the shit” 

Spelet, vars releasedatum har satts till slutet av 2017 har nu visats upp för första gången och det på den stora spelkonferensen E3 i Los Angeles. 

Där har det blivit ett av de mest hyllade spelen.

”A way out” är nominerat till bästa spel inom följande kategorier: Spel, Xbox-spel, PS4-spel, PC-spel, äventyrsspel samt som största överraskningen av IGN

Även Uppsalabaserade Machine Games har uppmärksamats för sin uppföljare till succéspelet Wolfenstein. Wolfenstein 2: The New Colossus är även nominerat till Best Game samt Best Shooter och Best Trailer. Även Star Wars Battlefront 2, som utvecklas av Dice, har nominerats till ett antal priser.

Vinnarna i de olika kategorierna kommer att utses under fredagen, den 16 juni.

Läs även: High score för svenska spelbolag 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera