Hoppa till innehållet

Konsulttjänst byter aktier mot annonsplatser för 9 miljoner

Riskkapitalbolaget Aggregate Media investerar i konsultplattformen Vakanta. Totalt får bolaget tillgång till annonsutrymme för knappt 9 miljoner kronor genom affären.

Johan Hanson och Samir Mohsen, grundare av Vakanta.
Johan Hanson och Samir Mohsen, grundare av Vakanta.

För tre år sedan började Johan Hanson bygga en plattform för att koppla samman konsult- och bemanningsbolag med organisationer som köper deras tjänster.

”Många sitter med mejltrådar och Excel-ark utspritt på en massa olika chefer i organisationen. Samtidigt köps det konsulter för miljoner från olika leverantörer och det kan ta månader att reda ut hur många personer man har inhyrda”, säger Johan Hanson.

Efter tre års skruvande tillsammans med kunder som Flir Systems och Viaplay har Vakanta (NTL) nu hittat vad de räknar med kommer att vara plattformen som ska få deras affär att skjuta fart.

”Nu har vi satt fingret på alla utmaningar och plattformen möter allt som efterfrågas. Vi samordnar allt som rör konsulter, bemanning och frilansare på ett ställe”, säger Johan Hanson.

I samband med lanseringen av den nya plattformen har Vakanta tecknat ett avtal med riskkapitalbolaget Aggregate Media (NTL), som ger Vakanta annonsutrymme till ett värde av nära 9 miljoner kronor i utbyte mot aktier.

Samtidigt ökar också det privata investeringsbolaget Victor & Victor (NTL) sin satsning i Vakanta. Totalt tar bolaget in knappt 11 Mkr.

”Just nu tecknar vi avtal med stora bolag hela tiden och kommer att köra en marknadsföringskampanj under hösten. Den stora utmaningen är att få bolag som arbetat på ett visst sätt i många år att testa något nytt”, säger Johan Hanson.

Läs också: Urb-it betalar it-konsulter med aktier

Konsultbranschen, speciellt i it-sektorn, har kraftig medvind i takt med en rusande efterfrågan på it-expertis. Vakanta vill med sin plattform öka transparensen så att de som hyr in konsulter får lättare att hitta de bäst lämpade.

”De kan enkelt hantera samarbeten med flera olika konsultbolag, lägga ut uppdrag och titta på kandidatpresentationer. Vi riktar in oss på de bolag som ser konsulter, bemanningsanställda och frilansar som en viktig del i verksamheten.”

Plattformen är gratis för inköpare att använda. Vakantas affärsmodell bygger istället på att de tar en säljprovison från konsultbolagen för tillsatta tjänster. Tanken är att konsultbolagen också ska komma ut som vinnare genom minskad traditionell försäljning. Det innebär att Vakantas närmsta konkurrenter är ett alternativ till de konsultmäklare som i dag fungerar som mellanhand mellan konsultbolag och köpare.

Vakanta omsatte i fjol en halv miljon kronor och räknar med att det är nu affärerna ska ta fart.

”Vår ambition att fortsätta växa i snabb takt. Vi vill skapa en central plats som blir navet för konsultbranschen”, säger Johan Hansson. 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera