Annons
Mapillarys vd och grundare, Jan Erik Solem.

Mapillary kniper plats på prestigelista

Glöm plastkortet – så betalar vi i framtiden SPONSRAT AV mastercard

Spotifys vd Daniel Ek och kontoret på 4 World Trade Center på Manhattan i New York.

Goldman Sachs uppges dumpa aktier i Spotify

Tusentals frilansande säljare i USA har satt ny fart på ett välkänt svenskt techbolag. Rebtels nya fästen är i de kubanska kvarteren i Miami och bland nigerianska migranter i Texas. Foto: Press/Ruvan Wijesooriya

Migranter i USA sätter ny fart på Rebtel

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Mapillary kniper plats på prestigelista

Mapillarys vd och grundare, Jan Erik Solem.
Mapillarys vd och grundare, Jan Erik Solem.
Bilddatatjänsten Mapillary, med Niklas Zennströms pengar i ryggen, tar plats på en topplista över techbolag jämte namn som det ständigt haussade Magic Leap.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mapillarys år går från klarhet till klarhet. I mars stod det klart att Niklas Zennströms Atomico och amerikanska Sequioa – bland de tyngsta investerarna i techvärlden – skulle gå in med 68 miljoner kronor i bolaget.

Sedan dess har kartbolaget inlett ett samarbete med kameratillverkaren Gopro och öppnat ett labb för artificiell intelligens i Schweiz.

Läs mer: Efter storinvesteringen – Mapillary öppnar AI-labb

Det skånska bolaget har inte gått World Economic Forum (WEF) förbi. Tankesmedjan, mest känd för att ordna den årliga sammankomsten av världseliten i Davos, ger varje år ut en lista över lovande techbolag.

I år är Mapillary ett av de 30 bolag som prisas.

“Mapillary är bland de företag som hjälper till att forma den fjärde industriella revolutionen”, skriver WEF i sin motivering.

Mapillary bygger vad som kan beskrivas som ett crowdsourcat Google Maps. Bolaget samlar in bilder från allmänheten för att bygga en öppen och alternativ karttjänst på webben. Affären går ut på sälja data om platser och bilder till betalande kunder.

Bland övriga bolag som återfinns på WEF:s lista år är det ofta haussade Magic Leap, vars förstärkta verklighet med bilder och andra komponenter förhöjer användarens upplevelse.

Flera hyllade svenska techbolag har tagit plats på WEF:s lista de senaste åren. I fjol var fintechbolaget Izettle med. För två år sedan återfanns både ögonstyrningsbolaget Tobii och musiktjänsten Soundcloud på listan.


Läs mer om Mapillary:

Foto:

Storinvestering i Mapillary – tar in 68 miljoner i nytt kapital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post