Hoppa till innehållet

Tunga profiler med när Sigmastocks fyller på kassan

Stena Finans, affärsängeln Bo Mattsson och Collector-grundaren Lena Apler är med när Sigmastocks fyller på kassan. Startupbolaget använder algoritmer för att hjälpa småsparare förvalta sina tillgångar i aktier, istället för fonder.

Sigmastocks grundare Nanna Stranne och Mai Thai. Foto: Sigmastocks
Sigmastocks grundare Nanna Stranne och Mai Thai. Foto: Sigmastocks

Fintechbolaget Sigmastocks har haft en genomsnittlig tillväxt på 20 procent per månad. Men lönsamheten är fortfarande en bit bort. Bolaget tar därför in 8 miljoner kronor i en ny kapitalrunda.

”Vi ska fortsätta utveckla tjänsten och göra det så smidigt som möjligt för människor att investera i aktier. Men vårt första fokus är att öka tillväxten och en stor del av kapitalet ska läggas på marknadsföring”, säger vd Mai Thai.

Med de avgifter som traditionella Sverigefonder tar ut har de ingen chans att slå oss på sikt

Hon grundade Sigmastocks 2014 ihop med Nanna Stranne, som hon lärde känna under studietiden på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Bolagets tredje grundare, Carl Lindberg, är professor i finansiell matematik vid samma högskola.

Läs mer: Life science-profil tar över Chalmers Ventures

Sigmastocks har utvecklat ett alternativ till traditionell fondförvaltning som hjälper människor att förvalta sina tillgångar direkt i aktier. Allt sker digitalt, med finansiell matematik som grund.

”Vår algoritm skapar en diversifierad och stabil aktieportfölj avsedd för långsiktigt sparande. Ambitionen är att slå index, men vi erbjuder även en gratis indexportfölj för den som vill ha det”, säger Nanna Stranne, som är chef för marknad och tillväxt.

Får vi 20 000 betalade kunder så når vi breakeven.

Hon menar att Sigmastocks utan problem kan slå så gott som alla traditionella Sverigefonder över tid.

”Med de avgifter som traditionella Sverigefonder tar ut har de ingen chans att slå oss på sikt”, säger hon.

Foto:
Sigmastocks pitchar vid Di Digital Startup Tour i Göteborg i fjol.

Hittills har Sigmastocks lockat 2000 kunder med sin tjänst som kostar antingen 19 eller 49 kronor per månad.

”Får vi 20 000 betalade kunder så når vi breakeven”, säger Nanna Stranne.

Fram till nu har Sigmastocks lockat runt 3 miljoner kronor från bland andra Collector Banks grundare Lena Apler och Chalmers Ventures i spetsen. Nu tar man in ytterligare 8 miljoner från befintliga ägare, samt en rad nya investerare som Rytu Invest, Stena-koncernens Stena Finans och affärsängeln Bo Mattsson.

Läs mer: Bo Mattsson är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare
Läs mer: Lena Apler är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare

Bo Mattsson är en veteran i sammanhanget. Han byggde Swedbanks fondkommission 1990 och skapade Europas första aktiehandeltjänst på nätet, Nettrader som släpptes våren 1996. Tre år senare grundade han konsumentwebbplatsen Cint, som såldes till Nordic Capital 2015 för drygt en miljard kronor.

”Bo har hjälpt oss under en längre period. Han förstår vår produkt och har bred kompetens inom digital marknadsföring”, säger Mai Thai.

Det närmaste året ska Sigmastocks fokusera på tillväxt i Sverige.

”Men vi tittar redan nu på expansion i andra länder”, säger Nanna Stranne.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera