Annons
Patrick Fagerlund är vd på Widespace.

Widespace går in i Brasilien

Deras teknik ska hantera explosionen av data SPONSRAT AV Digiplex

Medsols från vänster: XMRealitys AR-teknik, Crunchfishs styrelseordförande och storägare Joachim Samuelsson ringer i börsklockan och Bambusers grundare Måns Adler och Jonas Vig.

Stor turbulens för börsens tech-noteringar

Pim Holfve är vd och Anna Bouveng är exekutiv producent på spelstudion Avalanche Studios.

Egmonts Nordisk Film Games köper in sig i Avalanche Studios

Amazons smarta högtalare Echo som använder röststyrningstjänsten Alexa, samt några av Procter & Gambles varumärken. Foto: Kollage.

Professor: Röststyrning hotar starka varumärken

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Widespace går in i Brasilien

Patrick Fagerlund är vd på Widespace.
Patrick Fagerlund är vd på Widespace.
Svenska Widespace lanserar sin produkt på den brasilianska marknaden. Genom ett samarbete med medieföretaget Webtech Media får bolaget tillgång till en av världens snabbast växande mobilmarknader.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Widespace fungerar som en plattform för mobilannonsering med mediehus som huvudsakliga kunder. Företaget har i dag kontor i nio länder i Europa och har nu lanserat sin tjänst i Brasilien, genom ett samarbete med medieföretaget Webtech Media med kontor i Brasilien och Sverige. 

Enligt Patrik Fagerlund, vd på Widespace, har den digitala annonsmarknaden i Brasilien stor potential. Prognoser visar att annonsintäkterna för mobilannonsering i landet förväntas öka 500 procent inom tre år. Genom avtalet ökar även Widespace sitt globala utbud.

”Det nya samarbetet är ett bra tillskott till vårt utbud av publicister och de 200 miljoner unika användare som vi redan når på månadsbasis i Europa, USA och Mellanöstern”, säger Patrik Fagerlund i ett meddelande.

Widespace fördubblade sin omsättning mellan 2013 och 2014, från 136 Mkr till närmare 264 Mkr. I år spår grundarna att företaget kommer att öka sin omsättning med 45 procent till cirka 420 Mkr.

Läs även: Widespace söker 90 miljoner i kapital 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post