Annons

Kupp mot bildelningstjänst – 100 Mercedesbilar försvunna

Bildelningstjänsten Car2go har utsatts för ett storskaligt 'hack' och ett 100-tal bilar saknas fortfarande.
Bildelningstjänsten Car2go har utsatts för ett storskaligt 'hack' och ett 100-tal bilar saknas fortfarande. Foto: press Car2go
Bildelningstjänsten Car2go, som ägs av Daimler, har hackats i en kupp mot företaget i Chicago. Ett 100-tal Mercedesbilar saknas.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Car2go har etablerat sin bildelningstjänst i ett trettiotal städer runt om i världen. Tjänsten fanns tidigare i Stockholm men drogs tillbaka 2016. Nu har bolaget utsatts för vad som verkar vara den första större kapningen av en bildelningstjänst. 

Exakt hur kuppen har gått till är inte känt, enligt Techcrunch. Men de försvunna bilarna har bokats på ett bedrägligt och vilseledande sätt via en app, uppger polisen.

Polisen i Chicago har kallat in ett dussintal personer till förhör och 100 bilar, de flesta av märket Mercedez-Benz, är fortfarande inte återfunna. 

Car2go har tillsvidare stängt ned tjänsten i Chicago. 

Daimler och BMW beslutade i februari att slå samman sina bildelningstjänster Car2go, Drivenow och Mytaxi för att skapa den största bildelningstjänsten i världen. Tanken är att på så sätt ta upp kampen med uppstickare som Uber och Lyft.

Läs mer: Därför floppar bildelningstjänsterna i Stockholm 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer