Annons

500 Startups satsar 100 miljoner i Norden

Stockholm står i fokus när Silicon Valley-inkubatorn 500 Startups nu kommer till Norden.
Stockholm står i fokus när Silicon Valley-inkubatorn 500 Startups nu kommer till Norden.
Superacceleratorn 500 Startups startar en ny investeringsfond. Drygt 120 miljoner kronor ska nu investeras i startupbolag i Norden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Acceleratorn 500 Startups grundades i Silicon Valley men har vuxit till en global spelare. Som Di Digital tidigare har rapporterat håller 500 Startups på att etablera sig i Norden. 

Nu avslöjar bolaget dessutom att man startar en investeringsfond med 15 miljoner dollar, motsvarande 120 miljoner kronor, som ska investeras i Norden. Fonden kommer att fokusera på investeringar i tidiga faser och planen är att investera i över 100 bolag de kommande åren. 

Mjukvara, mobilt, marknadsplatser, ehandel, fintech, musik och video är områden som de kommer att titta särskilt på.

Läs mer: Superaccelerator från Silicon Valley kommer till Stockholm

Fonden kommer att styras av Sean Percival, partner på 500 startups. När Di Digital intervjuade honom tidigare i höstas sa han: 

“Värderingarna på många ställen i världen är väldigt höga just nu. Men så är inte fallet i större delen av Norden. Så det är en möjlighet nu att komma in tidigt, investera i tidiga faser och få ägarskap innan de här bolagen växer och blir mycket, mycket större”.

500 Startups startade nyligen ett för-acceleratorprogram i Oslo. Enligt Sean Percival kommer de också att dra igång ett program för startupbolag i Stockholm i april 2016.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies