Annons

Affären klar: Paypal köper svenska Izettle

Foto: Jeff Chiu
Nu står det klart att den amerikanska betaljätten Paypal slukar det svenska startupbolaget Izettle. Prislappen landar på 2,2 miljarder dollar, i linje med tidigare uppgifter till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalteknikbolaget PayPal köper svenska Izettle, rapporterar Bloomberg News. Prislappen landar på  2,2 miljarder dollar motsvarande 19 miljarder kronor, samma summa som källor tidigare uppgivit till Di Digital.

Enligt Paypals vd Dan Schulman är köpet ett sätt för betaljätten att nå ut till nya användare, bland annat butiksägare.

“Izettle var det perfekta valet", säger han till Bloomberg.

Förvärvet är det största någonsin för Paypal och kan hjälpa bolaget i kampen mot den amerikanska konkurrenten Square, som precis som Izettle erbjuder en tjänst som låter småskaliga entreprenörer och affärsidkare ta emot kortbetalningar.

Så sent som i förra veckan meddelade Izettle att de avsåg att noteras på Stockholmsbörsen under 2018. De två processerna har pågått parallellt och enligt källor till Di Digital skulle prospektet för börsnoteringen ha presenterats på fredagen och aktien börjat handlas redan 31 maj under tickern IZTL.

I en intervju med Bloomberg uppger Izettles vd Jacob De Geer att han ändrat sig angående börsnotering efter att ha mött Paypals ledningsgrupp. Han säger också att han planerar att stanna inom bolaget.

Izettle grundades av Jacob De Geer och Magnus Nilsson 2010 och lanserade sin första produkt, en kortdosa för betalningar, under 2011. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer