Annons

Amazon har sålt över 100 miljoner Alexa-enheter

Amazons smarta högtalare Echo, som har röstassistenten Alexa inbyggd.
Amazons smarta högtalare Echo, som har röstassistenten Alexa inbyggd. Foto: Elaine Thompson
Intresset för smarta högtalare ökar och de finns i allt fler hem världen över. Utvecklingen innebär att Amazon nu sålt över 100 miljoner enheter med röstassistenten Alexa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amazon har sålt mer än 100 miljoner enheter med den egna AI-baserade röstassistenten Alexa ombord. Det uppger David Limp, Amazons chef för hårdvaruenheter och tjänster, i en intervju med The Verge.

Det är första gången någonsin som Amazon avslöjar hur många Alexa-enheter som sålts till konsumenter världen över. Siffran inkluderar även enheter som inte är tillverkade av Amazon. 

Alexa finns i dag förinstallerad i mer än 150 produkter och är kompatibel med över 28 000 smarta hemprodukter.

”Rösttekniken driver enormt mycket innovation världen över och jag är väldigt glad över utvecklingen. Det är ett mycket naturligare sätt för folk att interagera med digitala system och det tvingar oss som utvecklare att skapa mycket system som fokuserar mer på människor än datorernas kapacitet”, sa Amazons teknikchef Werner Vogels nyligen till Di Digital.

Röstassistenter används särskilt i smarta högtalare. Tillsammans med Google äger Amazon denna växande marknad, de båda stod för runt 60 procent av försäljningen under tredje kvartalet 2018.

(Finwire/Di Digital) 

Läs mer: Amazons toppchef: ”Kunderna utsätts för AI varje dag” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer