Annons

Är du framtidens techstjärna? Ny chans att söka till Female Founders 2020

Grundarna som tävlade i Female Founders pitchtävling på Musikaliska i Stockholm i fjol: Izabella Kjelsberg från Wellow, Karoline Beronius från Addressya, Fredrika Bernadotte från Prion och Lisa Lindvall som står bakom The Fit.
Grundarna som tävlade i Female Founders pitchtävling på Musikaliska i Stockholm i fjol: Izabella Kjelsberg från Wellow, Karoline Beronius från Addressya, Fredrika Bernadotte från Prion och Lisa Lindvall som står bakom The Fit. Foto: Jonas Eng
För fjärde året i rad arrangerar Di Digital pitchtävlingen Female Founders. Vi har redan fått rekordmånga ansökningar, men öppnar nu upp för fler att ta chansen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Female Founders är eventet som hyllar kvinnliga grundare, makthavare och investerare som hjälper kvinnliga techstjärnor att nå sin fulla potential. 

På grund av rådande situation med covid-19 har vi flyttat fram Female Founders till den 10 december i år. Då samlar vi branschen både fysiskt och digitalt via en tv-sändning på Dagens industris sajt. 

I år ger vi sex kvinnliga grundare möjlighet att presentera sina bolag på Epicenter i Stockholm, där de kommer att frågas ut av vår eminenta jury. 

Läs också: Female Founders-vinnaren: ”Vi har tredubblat personalstyrkan”

I och med att eventet har skjutits fram ger det också möjlighet att öppna upp ansökan till pitchtävlingen för fler entreprenörer.

Vår jury, som kommer att ställa frågor och ge feedback till bolagen, består av investerare från både privat och statligt håll. Vi utlovar fina priser till det vinnande bolaget, bland annat mentorskap och olika företagspaket. Och inte minst en chans för entreprenörerna som deltar att skapa viktiga kontakter.

Di Digital startade Female Founders 2016 i syfte att stärka och lyfta fram kvinnliga grundare inom techindustrin. I vår bevakning är det ständigt tydligt att många grundarteam består av två till fyra män, ofta också med liknande bakgrund. 

Läs även: Nya siffror: Så lite riskkapital går till kvinnor – medan miljarderna rullar till män

Ett steg i att uppmärksamma kvinnliga grundare, och personer som kan inspirera till att fler kvinnor vill jobba i techbranschen eller starta egna bolag, var också att ge dem en fysisk plattform på Female Founders.

Är du kvinna och grundare? Läs mer och ansök till pitchtävlingen här! Ansökan är öppen under september månad.

Fem kriterier för att delta i pitchtävlingen på Female Founders:

 1) Teknikbolag med fokus på innovation och digital produktutveckling.

2) Ha minst en kvinnlig grundare och förståelse för fördelarna av mångfald.

3) Operativ verksamhet med omsättning alternativt en tydlig och bevisad ”product market fit”.

4) Tydlig affärsmodell oavsett om bolaget tjänar pengar eller inte.

5) Och sist, men inte minst! Ett starkt och passionerat team.

Har du frågor? Kontakta Miriam Olsson Jeffery på Di Digital: miriam.olsson.jeffery@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer