Annons

Avanza-avhopparens startup har gått från noll till en halv miljard på fyra år

Sparappen Dreams erbjuder en ny vinkel på sparande. Henrik Rosvall, medgrundare och VD, Johan Hemminger, medgrundare och kommersiellt ansvarig.
Sparappen Dreams erbjuder en ny vinkel på sparande. Henrik Rosvall, medgrundare och VD, Johan Hemminger, medgrundare och kommersiellt ansvarig. Foto: Hampus Andersson (Di).
Appen Dreams får användare att spara mer än någonsin, något som bankerna misslyckats med, enligt medgrundaren och vd:n Henrik Rosvall. Det har fått företaget att skjuta i värde sedan starten 2014. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechbolaget Dreams har nu nått en värdering på 450 miljoner kronor, visar nya handlingar som Di Digital tagit del av.

Sedan starten 2014 har företaget har lagt omkring 130 till 140 miljoner kronor i plattformen. I dag har de 300 000 kunder, en tillväxt från 250 000 användare i slutet på september. 

"Jag tycker inte att det är någon konstig värdering över huvud taget, utan snarare ett bevis på att bankbranschen har enorma problem som vi har hittat en lösning på”, säger Henrik Rosvall, vd på Dreams. 

Enligt Henrik Rosvall, som tidigare var marknadschef på Avanza, mynnar bankernas problem i dag från att de inte har bra kundrelationer. 

Inte en enda bank hjälper sina kunder att spara pengar.

Läs mer: Sparappen Dreams fyller på kassan – ruvar på nya fondsatsningar 

”Vi har lyckats med det bankerna har misslyckats med, att hjälpa den stora massan att dels bygga en relation men också hjälpa dem att spara pengar.” 

Vd:n menar att Dreams tjänst bildar till en sundare ekonomiskt samhälle. 

”Framförallt bidrar det till en mer hållbar privatekonomi för våra kunder. Det har varit så himla lätt att låna pengar, men vi vill göra det lika lätt att spara pengar. Vi har bidragit till en bättre balans mellan lån och sparande."

Medan banker fokuserar på att ge sina kunder högsta möjliga avkastning, menar Henrik Rosvall att minst lika många sparare behöver hjälp att först bygga upp ett kapital.

"Inte en enda bank hjälper sina kunder att spara pengar."

82 procent av Dreams användare sparar mer än de någonsin gjort tidigare, uppger bolaget självt, och de sparar i snitt 1470 kronor mer i månaden än tidigare.

”Privatekonomi på lång sikt är något som är otroligt viktigt för individen; att man får in ett sparbeteende, att inte låna på kredit, och att kunna leva det liv man vill ha. Vår metod har fått väldigt positiva resultat det senaste året. Och det här är bara början.” 

Läs mer: Dreams börjar samarbeta med Storebrand – lanserar i Norge 

I Sverige erbjuder Dreams sparkonton genom Ålandsbanken, bland annat för att kunna säkerställa att användarna täcks av insättningsgarantin. Sparräntan på 0,10 procent är dock förhållandevis låg i konkurrensen på den svenska marknaden.

Företaget fortsätter fokusera på kundtillväxt och lanserar under nästa år två nya produkter.

Enligt handlingar från Bolagsverket tog Dreams in 67 Mkr i riskkapital under sommaren i år, vilket Di Digital rapporterat om tidigare

”Vi kommer att ta in mer pengar över tid, men just nu satsar vi mycket på att bygga upp teamet och kunna röra oss snabbare framåt.” 

Prognosen för omsättning och resultat under 2018 vill Dreams inte kommentera. 

Källa: Bolagsverket
Källa: Bolagsverket
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer