Annons

Axfood sväljer Middagsfrid

Mia Brunell Livfors, ordförande i dagligvarubolaget Axfoods styrelse.
Mia Brunell Livfors, ordförande i dagligvarubolaget Axfoods styrelse. Foto: Jesper Frisk
Axfood köper matkassebolaget Middagsfrid med en årsomsättning på 75 miljoner kronor. Köpet görs genom dotterbolaget Matse Holding, som upprättades efter köpet av Mat.se.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund”, säger Axfoods vd Klas Balkow.

Middagsfrid, som grundades 2007, var först i världen med färdigplanerade matkassar med recept direkt hem till dörren. Bolaget har i dag ett 20-tal anställda, levererar matkassar till kunder på cirka 300 orter runt om i Sverige och har en omsättning som i fjol uppgick till cirka 75 miljoner kronor med ett resultat kring nollan. Bolaget har ett kontor, med provkök, i Stockholm.

Detta är ett perfekt komplement till Mat.se.

”Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid då vi bland annat packar och leverar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln”, säger Klas Balkow i ett skriftligt uttalande. 

Läs mer: Grönd ljus för Axfoods köp av Mat.se

Måns Danielsson, vd för Axfoods dotterbolag Matse Holding, beskriver Middagsfrid som ett perfekt komplement till Mat.se.

”Med förvärvet stärker vi också vår kunskap, erfarenhet och kompetens när det gäller färdiga middagslösningar”, säger han.

Han påpekar att Middagsfrid fortsätter sin verksamhet med bibehållet namn.

Läs mer: Mathem dumpar Axfood som grossist

Även grundaren Kicki Theander är nöjd. Hon ägde 100 procent av aktierna i bolaget.

”Jag startade Middagsfrid utifrån en önskan att kunna hjälpa familjer att äta bättre. Vår ambition är att alltid ligga steget före vad gäller nya rön och våra kassar ska innehålla mat som är lite bättre än när kunden handlar själv: Bättre variation, mer ekologiskt, färre halvfabrikat, mer färska varor samt alltid en stor andel grönsaker”, säger Kicki Theander.

Kicki Theander blir kvar i bolaget som ansvarig för affärsutveckling och informationsgivning. Ny vd för Middagsfrid är sedan den 29 maj Mikael Sahlsten.


Läs mer: Matkassens uppfinnare: ”Tufft att vara ensam ägare”Foto: Jesper Frisk
Middagsfrids grundare Kicki Theander. Foto: Jesper Frisk


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer