Annons

Battlerite fortsatt succé för Skövdestudio

Det storsäljande arenaspelet Battlerite har utvecklats i Skövde av Stunlock Studios. Vd:n Rickard Frisegård är överrumplad, men inte överraskad, av framgången.
Det storsäljande arenaspelet Battlerite har utvecklats i Skövde av Stunlock Studios. Vd:n Rickard Frisegård är överrumplad, men inte överraskad, av framgången. Foto: Patrik Olsson
Battlerite har blivit ett guldägg för Skövde-studion Stunlock Studios. Vid årsskiftet passerade spelet en halv miljon nedladdningar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I oktober kunde Di Digital rapportera att det då nylanserade svenska Battlerite gjorde succé med omkring 300 000 sålda exemplar under en månad. Sedan dess har spelet fortsatt vara ett guldägg för skaparna Stunlock Studios och vid årsskiftet hade det laddats ned hela 500 000 gånger, rapporterar Breakit.

Med ett snittpris på 19 dollar uppskattar sajten att Skövde-baserade Stunlock Studios tjänat närmare 60 miljoner kronor på spelet.

Rickard Frisegård, vd på Stunlock Studios, beskriver spelet som ett fighting-spel i fantasymiljö, där två lag slåss mot varandra i bäst av fem ronder på en gladiatorlik arena.

Läs mer: Storslam för svenska spel – här är titlarna som sålde mest

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer