Annons

Bekräftat: Northzone stänger sin rekordfond

Tre av Northzones partners: Hans Otterling, Pär-Jörgen Pärson och Jessica Nilsson.
Tre av Northzones partners: Hans Otterling, Pär-Jörgen Pärson och Jessica Nilsson.
Fyra månader efter Di Digitals avslöjande bekräftar nu Northzone att riskkapitalbolagets rekordfond är stängd.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I april kunde Di Digital avslöja att det svenska riskkapitalbolaget Northzone, med investeringar i bolag som Klarna och Spotify, var på väg att stänga sin nya fond. Fonden skulle bli rekordstor och uppgavs då hamna på 2,8 miljarder kronor.

Läs även: Så stor blir Northzones nya rekordfond

Några månader senare, och precis i tid för årets upplaga av Sthlm Tech Fest, har fonden nått mållinjen. Den överstiger nu 3 miljarder kronor, uppger Northzone i ett pressmeddelande. 

”Trots en turbulent marknad har detta varit vår snabbaste fundraising någonsin, till följd av ett fantastiskt år som gett rekordavkastning till våra investerare”, säger Hans Otterling, partner på Northzone.

Northzone bekräftar att Skandia och Tredje och Sjätte AP-fonden är med och investerar i tech-potten, vilket Di Digital rapporterade i våras.

Redan nu har Northzone gjort två investeringar ur fonden, i finska fintechbolaget Zervant liksom den spanska e-marknadsplatsen för jobb Cornerjobs.

Läs även: Northzone investerar i finsk fintech

Hans Otterling spår att Northzone kommer att bli mer aktivt inom edtech och tror att Brexit kommer att hetta upp fintechmarknaden i Europa eftersom utträdet ger de internationella storbankerna ett tillfälle att se över hela sina verksamheter. Det säger han till sajten Breakit

Dock avvisar han tanken på en stundande techbubbla.

”Det kan givetvis förekomma felvärderingar, men att det skulle bli en krasch är högst osannolikt. Det finns fortfarande mer investeringsmöjligheter än vad det finns kapital”, säger Hans Otterling till Breakit.

Nyligen blev Hellofresh-grundaren Jessica Nilsson partner i Northzone. Läs mer om hennes resa från startup-grundare till riskkapitalist i Di Digitals intervju.

Läs även: Efter Hellofresh – nu letar Jessica Nilsson efter nästa e-handelsjätte

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies