Annons

Bitcoin passerar 6000 dollar

Priset på bitcoin passerade på fredagen 6 000 dollar.
Priset på bitcoin passerade på fredagen 6 000 dollar. Foto: Mark Lennihan
Kryptovalutan bitcoin har nått nya höjder den senaste veckan. På fredagen passerade priset för första gången 6000 dollar, motsvarande 49 000 kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uppgången fortsatte på lördagen och strax efter klockan 16 låg bitcoinpriset på omkring 6 130 dollar enligt Coindesk. Sedan årsskiftet har priset på den digitala valutan stigit med drygt 500 procent. 

Läs mer: Bitcoin klubbas 50 procent dyrare hos Kronofogden 

En delförklaring till den senaste uppgången är enligt Marketwatch ökade förväntningar på att Kina kommer införa ett tillståndskrav på bitcoinbörser istället för ett totaltförbud. 

"Det är det positiva nyhetsflödet som klargör tidigare rykten som trycker upp priset", säger Iqbal Gandham, Storbritannienchef på handelsplattformen eToro, till Marketwatch. 

Di Digital rapporterade tidigare i veckan om att Kronofogden för första gången har auktionerat ut bitcoin efter ett beslag. Auktionen avslutades på torsdagen och kryptovalutan i fråga klubbades omkring 50 procent över marknadspriset. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer