Annons

Blev mångmiljonär på matleveranser – lanserar elscootrar i Stockholm

Circs orangea elscooter och grundaren Lukasz Gadowski.
Circs orangea elscooter och grundaren Lukasz Gadowski. Foto: Press.
Entreprenören Lukasz Gadowski blev rik på matleveranser. Nu lanserar hans tyska elscooterbolag Circ en flotta på 200 fordon i Stockholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tillsammans med svensken Niklas Östberg var Lukasz Gadowski en av Delivery Heros fyra grundare. Matleveransjätten som startade 2011 värderas i dag till 79 miljarder kronor på Frankfurtbörsen.

Sedan dess har den polskfödde it-entreprenören gått vidare till nya projekt, däribland elscooterbolaget Circ. Det Berlinbaserade företaget har sedan starten i augusti 2018 tagit in motsvarande 580 miljoner kronor i riskkapital.

I dag lanserar Circ sina scootrar i Stockholm. I ett första skede handlar det om en flotta på cirka 200 fordon.

”Vi designar och tillverkar själva våra elsparkcyklar. Därigenom har vi själva kontrollen på kvaliteten. Våra elsparkcyklar är helt enkelt tåligare och mer bekväma att köra än andra”, säger Emil Åkesson, ansvarig för den skandinaviska marknaden på Circ, i en kommentar.

Läs mer: Nu blir det pli på elscooterbolagen – ett flertal regleringar klara 

Circ, som tidigare hette Flash, har skrivit under den avsiktsförklaring som Stockholms stad lanserat för att reglera elscooteraktörerna. Det innebär bland annat att bolaget ska efterleva rådande fartbegränsningar, no-go-zoner och parkeringsregler.

Konkurrensen inom segmentet är benhård. Miljardbolagen Voi, Lime och Tier är redan väletablerade i hela Sverige. Lokala uppstickare som Ayo och Moow har också rullat ut sina fordon på Stockholms gator, medan Glyde under mystiska omständigheter drog tillbaka sina scootrar tidigare i våras. 

Sedan tidigare finns Circ i nio europeiska länder. Bolaget uppger vidare att det totalt genomfördes över 1 miljon resor på deras elscootrar under verksamhetens första fyra och en halv månader.

Läs mer: Soffpotatisen Niklas Östberg blev hämtmats-miljardär 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer