Annons

Blocket ger sig in i två nya branscher

Pernilla Nissler, vd för Blocket
Pernilla Nissler, vd för Blocket Foto: Pressbilder
Blocket har haft en trög utveckling senaste året. Nu lanserar köp- och säljsajten två nya affärsområden: flygresor och vidareutbildningar. ”Vi tror att det finns en stor tillväxtpotential”, säger Pernilla Nissler, vd för Blocket.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat att annonsplatsen Blocket sett sina intäkter krympa på grund av ökande konkurrens. 2018 omsatte Blocket 988 miljoner kronor, en nedgång med 14 procent från föregående år. Rörelseresultatet landade på 502 Mkr.

Blocket har traditionellt varit en marknadsplats för begagnade möbler, elektronik och bilar. De senaste åren har även en marknad för jobb och bostäder växt fram. 

Nu ger sig det Schibsted-bolaget in på ännu flera affärsområden, flygresor och vidareutbildningar, med förhoppning att hitta ny tillväxt.

”Båda är en del av Blockets tillväxtstrategi. Blocket har redan en mycket stark position som en av landets största sajter och nu ska vi utforska vad den potentialen innebär, hur vi kan förstärka vår positiva kraft i samhället”, säger vd:n Pernilla Nissler.

Varför lanserar ni de här två tjänsterna samtidigt?

”Tajmningen har varit så, vi vill testa nya saker. Vi vill att ännu fler svenskar ska använda Blocket oftare och till fler saker”, säger Pernilla Nissler.

Läs mer: Hon ska vända Blockets svaga utveckling

Blocket Resor fokuserar först på in- och utrikesflyg. Hotell och hyrbilar ska integreras i tjänsten under året. En del i erbjudandet är att resorna har en redovisning av koldioxidutsläpp och att det går att filtrera på flygresor med minst miljöpåverkan. 

”Vi möjliggör för våra kunder att göra mer klimatmedvetna val. Vi vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande och öka medvetandet om utmaningarna och möjligheterna”, säger Pernilla Nissler.

Blocket Resor kommer ursprungligen från Norge där systersidan Finn.no tillhandahåller Finn Reise, som har blivit Norges största sökmotor för flygresor.

”Målet i nästa steg är att inkludera exempelvis buss och tåg”, säger Pernilla Nissler.

Blocket Utbildning lanseras i maj och ska erbjuda ett kursutbud från yrkesutbildningar, högskolor och universitet, samt andra utbildningsaktörer.

I en Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Blocket, visade det sig att sju av tio arbetande svenskar är intresserade av att utbilda sig vidare för att kunna växla karriär eller utvecklas i befintlig befattning, inom de närmaste tre åren.

”Det är en söksajt för utbildningar, för att ta nästa steg i karriären. Vi ser det här som ett naturligt steg efter Blocket Jobb”, säger Pernilla Nissler.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer