Annons

Blocket köper jobbsökarsajt

Blockets vd Pernilla Nissler och Kaare Danielsen, grundare av Jobindex.
Blockets vd Pernilla Nissler och Kaare Danielsen, grundare av Jobindex. Foto: Press
Blocket fortsätter att växa och förvärvar nu danskägda Jobbsafari.se. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Blocket, som ingår i norska mediekoncernen Schibsted, köper Jobbsafari från danska Jobindex. Framöver blir Jobbsafari en del av Blocket Jobb i Sverige, där även StepStone Sverige ingår sedan tidigare.

Sajten jobbsafari.se kommer att fortsätta oförändrad och Jobindex kommer att fortsätta sälja svenska jobbannonser på sajten till sina danska kunder.

”Vi tror att detta är den bästa lösningen för Jobbsafari och för kunderna. Användarna kommer att kunna fortsätta använda Jobbsafari som vanligt, och kunderna kommer så småningom att få ett antal nya möjligheter”, säger Kaare Danielsen, grundare och VD på Jobindex, i ett pressmeddelande. 

Transaktionen kommer att slutföras under tredje kvartalet men parterna har valt att inte offentliggöra prislappen.

Jobbsafari har fram till förvärvet varit en del av Köpenhamnsbaserade Jobindex A/S. Jobindex grundades 1996 och var ett av Danmarks första internetbolag. 2007 börsnoterades bolaget på First North.

Läs mer: Blocket köper uthyrningstjänsten Qasa 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer