Annons

Blocket köper uthyrningstjänsten Qasa

Blockets vd, Pernilla NIssler.
Blockets vd, Pernilla NIssler.
Blocket köper bostadssajten Qasa. Nu satsar startup-bolaget på att expandera i internationellt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Blocket köper startupbolaget Qasa, som förmedlar uthyrning av bostäder på andrahandsmarknaden. Syftet är att bredda utbudet och satsa på nordisk och internationell expansion. Qasa hyr idag ut bostäder till ett hyresvärde på över 100 miljoner kronor per år. 

Parterna vill inte uppge hur mycket affären är värd.

Sedan hösten 2018, då Blocket och Qasa inledde ett samarbete, har Blocket erbjudit sina användare Qasas tjänster och publicering av annonser på båda sajter. 

”Vi har utvecklat många synergier med Blocket under hösten. De är ju störst i Sverige.  Men inom Blockets ägarkoncern Schibsted fins det andra aktörer i andra länder. Vi ska börja med Norden och expandera till andra länder efter det”, säger Mattia Tosti, marknadschef och medgrundare på Qasa.

Qasa (NTL) har idag 12 medarbetare. Mattia Tosti uppger att den siffran ska dubblas inom kort. 

Blocket Bostad är idag Sveriges största marknadsplats för andrahandsboenden, med ett årligt utbud på över 70 000 annonser. 

”Teamet bakom Qasa har byggt en fantastisk produkt och samarbetet har varit mycket framgångsrikt. Vi ser en tydlig efterfrågan hos våra användare att nyttja Qasas trygga tjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar och samtidigt nå ut till Blockets stora publik”, säger Robin Suwe, affärsområdeschef på Blocket Bostad.

Läs mer: Hon ska vända Blockets svaga utveckling

Mattia Tosti, marknadschef Qasa och Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad
Mattia Tosti, marknadschef Qasa och Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad

”Med Blocket och Schibsted i ryggen är vår vision om en transparent och trygg hyresmarknad inom räckhåll, inte bara i Sverige. Det är en fantastisk känsla, nu har vi alla förutsättningar för att göra skillnad och hjälpa fler att hyra eller hyra ut boende på ett smidigt och säkert sätt”, säger Qasas marknadschef Mattia Tosti.

Läs mer: Här är startupbolagen som ska rädda bostadsmarknaden 

Qasa har fram till förvärvet varit ett helägt bolag av grundarna och flera affärsänglar, med bland andra Claes Dinkelspiel, Lars Lindgren, Bo Mattsson, DHS Venture Partners och J12 Ventures i spetsen.

”Qasa har ett väldigt kompetent team bestående av smarta människor med schyssta värderingar. Med Blockets tyngd kommer Qasa att kunna få det genomslag de förtjänar”, säger Claes Dinkelspiel.

Läs mer: Hemnet investerar i Qasa

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer