Annons

Boozt rusar i börsdebuten – värt 4 miljarder

Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com, ringer i börsklockan.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com, ringer i börsklockan.
E-handelsbolaget Boozt steg som en raket vid noteringen på Stockholmsbörsen under onsdagen. En knapp timme efter börsens öppning hade aktien stigit med 22 procent till ett börsvärde på drygt 4 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsbolaget Boozt beskriver sig själva som ett teknikföretag som säljer mode online. Företaget säljer kläder och skor, framför allt av nordiska märken, i mellan- och premiumsegmenten.

Under onsdagen börsnoteras e-handelssajten på Stockholmsbörsen till en teckningskurs på 62 kronor per aktie. En knapp timme efter börsens öppning hade aktien stigit med 22 procent till 75,75 kronor. Klockan 11 var kursen fortfarande oförändrad. Det indikerar ett marknadsvärde på drygt 4 miljarder kronor. Följ kursen här.

Läs även: Här är prislappen när e-handlaren Boozt går till börsen 

Noteringen är jackpot för storägaren Verdane Capital. De har planerat noteringen en längre tid. Redan i fjol talade Staffan Mörndal, partner på storägaren Verdane Capital, om en notering under 2017. Tillsammans med Sunstone Capital äger Verdane drygt 50 procent av bolaget. 

Resten ägs av skoföretaget Ecco, Friheden Invest och Sampension. I samband med noteringen kommer de befintliga ägarna att sälja sina aktier men även nya aktier har erbjudits.

Läs även: Investerar 3 miljarder i startupbolag 

Fyra ankarinvesterare i form av Ferd AS, Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), Catella Fondförvaltning och Friheden Invest AS har åtagit sig att på vissa villkor förvärva aktier för omkring 565 miljoner kronor, motsvarande 39,5 procent av erbjudandet.

Boozt omsatte nära 1,4 miljarder kronor under 2016 med ett justerat rörelseresultat på 29,5 miljoner kronor. Under första kvartalet 2017 var nettoomsättningen 421,1 miljoner kronor (259,7) med ett rörelseresultat på -26,1 miljoner kronor (-17,1).

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies