Annons

Bublar vill sluka forna framgångssagan Goodbye Kansas

Goodbye Kansas vd Peter Levin. Till höger: Goodbye Kansas animation till spelet ”Mutant Year Zero: Road to Eden”, som utvecklas av studion The Bearded Ladies och ges ut av Funcom.
Goodbye Kansas vd Peter Levin. Till höger: Goodbye Kansas animation till spelet ”Mutant Year Zero: Road to Eden”, som utvecklas av studion The Bearded Ladies och ges ut av Funcom.
Det börsnoterade AR- och VR-bolaget Bublar har för avsikt att köpa studion Goodbye Kansas som skapar visuellt innehåll tilll spel-, film- och streamingbolag. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det framgår av ett pressmeddelande där det beskrivs att det hela ska ske genom en apportemission i vilken aktieägarna i Goodbye Kansas får aktier i Bublar till ett värde på omkring 56 miljoner kronor (16,4 miljoner aktier till en volymviktad genomsnittskurs) med en maximal tilläggsköpeskilling på 33,9 miljoner aktier. 

För ändamålet vill Bublar också genomföra en riktad nyemission på omkring 45 miljoner kronor.

Goodbye Kansas har över 200 anställda i Sverige, London, Hamburg och Los Angeles.

Koncernen kommer att ha kunder som Disney, Warner, HBO, Netflix, Saab och Scania, enligt pressmeddelandet, och planen är att omsätta minst 200 miljoner kronor i år.

Enligt pressmeddelandet har Goodbye Kansas efter två svåra år vänt trenden till att omsätta uppskattningsvis 50 miljoner kronor under årets första två månader, jämfört med 18 miljoner kronor under samma period i fjol. Ebitdan påstås under samma spann ha gått från -19 miljoner kronor till 5 Mkr.

Goodbye Kansas umgicks tidigare med planer på en börsnotering. Dessa grusades dock efter en tung förlust. Investeringsdelen, Goodbye Kansas Game Invest styckades av till THQ Nordic i augusti i fjol.

Goodbye Kansas holding består av Goodbye Kansas Studios och Infinite Entertainment.

Läs mer: Börsplanerna grusades – nu styckar spel- och filmbolaget av till underpris

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer