Hoppa till innehållet

C More plockar in TV4 – utmanar Viaplay

Bonnierägda C More satsar på att bli det svenska streamingalternativet. Nu tar de in TV4 och SVT i sin innehållsportfölj.

Manfred Aronsson, vd för C More.
Manfred Aronsson, vd för C More.

Den svenska marknaden för strömmad video har exploderat de senaste åren. Netflix har tagit en ohotad ledarposition och närmar sig 900 000 prenumeranter, enligt ny statisk från analysföretaget Mediavision.

Kampen om andraplatsen är desto tuffare. Viaplay är störst men såväl HBO Nordic som C More knappar in. Bonnierägda C More har ökat antalet prenumeranter med 120 procent sedan första kvartalet 2015, att jämföra med 7 procent för Viaplay. Mediavision räknar också med att Game of Thrones ska ge HBO Nordic tillräcklig draghjälp för att passera Viaplay.

Manfred Aronsson, vd för C More, tror att tillväxten har att göra med bolagets strategi att satsa på svenskt innehåll. Till exempel avslutade C More i fjol samarbetet med Viaplay gällande Allsvenskan i fotboll så att matcherna endast går att se hos C More.

... det går att se alla EM-matcher utan avbrott på C More

”Vi verkar ha hittat en position med vårt svenska innehåll. Jämfört med Viaplay så är vi ett alternativ med fokus på svensk sport som elitserien i handboll, hockeyallsvenskan och superettan”, säger Manfred Aronsson.

C More tar nu ytterligare ett steg i att fokusera mer mot svenskt innehåll.

Läs mer: Prisad reklamoptimerare i Göteborg expanderar globalt

”Vi lägger till innehållet från TV4 och avser också att lägga till SVT. Vi gör det nu inför EM i fotboll så att det går att se alla matcher utan avbrott på C More”, säger Manfred Aronsson.

Det innebär att C More framöver kommer att sända allt TV4:s innehåll utan avbrott.

”Vi blir betallösningen för Bonnier Brodadcasting. Det innebär att vi bättre exploaterar rättigheterna som vi köper in”, säger Manfred Aronsson.

Tidigare under våren rapporterades det att Bonniers satsning på en gemensam videoplattform skrotats. Något som Manfred Aronsson bestämt nekar.

Läs mer: Bonnier dumpar Ericsson – kapar konsulter

”C More är den gemensamma videostreamingtjänsten. Det blir tydligt nu när vi lägger in TV4:s innehåll. Det som hände var att vi lämnade ett annat tekniskt spår som man arbetat på tillsammans med bland andra Ericsson”.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera