Annons

Creandum investerar i fintech-bolag

Pleos grundare Niccolo Perra och Jeppe Rindom.
Pleos grundare Niccolo Perra och Jeppe Rindom. Foto: Pleo
Svenska riskkapitalbolaget Creandum investerar i danska Pleo, ett startup-bolag som erbjuder kreditkort med automatisk bokföring till företag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Creandum leder den nya investeringen på 3,25 miljoner dollar, cirka 29 miljoner kronor, i danska fintech-bolaget  Pleo. Sammanlagt har Pleo nu samlat in nästan 50 Mkr i såddrundan, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Pleos affärsidé är att befria företag och deras anställda från manuella arbetsuppgifter som följer med företagskort och rapportering av kostnader. Bolaget kopplar ihop kreditkorten med en app, som automatiskt matchar kvitton med betalningar och låter företagen följa kostnaderna i realtid. Appen kommunicerar också direkt med bokföringsprogram.

Läs mer: Stockholm får en fintech-hub

"Hanteringen av utgifter i dag innehåller för många manuella processer och skapar friktion för bolag överallt. Med Pleo har man nu ett enkelt sätt att köpa saker för jobbet och sömlöst hantera och kontrollera utgifter. Det finns många utgiftsappar men ingen som har en så lättanvänd och integrerad lösning", säger Johan Brenner, partner på Creandum, i ett pressmeddelande.

Johan Brenner blir också styrelseledamot för Pleo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies