Annons

Crowdfunding-succé för trådlösa hörlurar

Hörlurarna Truu har fått in 750 000 kronor på en vecka genom crowdfunding.
Hörlurarna Truu har fått in 750 000 kronor på en vecka genom crowdfunding. Foto: Truu
Truus trådlösa hörlurar har dragit in över 750 000 kronor på crowdfundingplattformen Kickstarter inom loppet av en vecka. Med tre veckor kvar hoppas skaparen kunna dra in uppemot 1,5 Mkr.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Truus trådlösa hörlurar är inte bara trådlösa när man använder dem utan även när man laddar dem. Med hjälp av magnetism laddas hörlurarna när man lägger dem på en separat platta.

Uppfinnaren till hörlurarna har gått samman med det svenska startupbolaget Sudio för att kunna producera lurarna till försäljning. I en kickstarterkampanj som drogs igång under förra veckan har lurarna redan fått in över 750 000 kronor i kapital. 

Det är på många sätt banbrytande med den trådlösa laddningen och att applicera den teknologin på en sån vardaglig produkt som trådlösa hörlurar är fascinerande för många”, säger Nils-Fredrik Mörner, uppfinnare av Truu.

Kampanjen, som först hade som mål att ta in 50 000 euro, motsvarande 460 000 kronor, har redan nått sitt mål med god marginal och Nils-Fredrik Mörner hoppas att den landar på mellan 1 och 1,5 Mkr.

Di Digital har tidigare rapporterat om andra crowdfundingkampanjer som har dragit in större summor än så. Bland annat den för de trådlösa hörlurarna Pugz som lyckades dra in 11,5 Mkr på Kickstarter i höstas.

Läs även: Pugz blev Sveriges mest framgångsrika Kickstarter någonsin

Andraplatsen innehas av bolaget Earin, som även det tillverkar trådlösa hörlurar. Bolaget samlade in 972,594 brittiska pund i juli 2014, vilket motsvarar drygt 11 Mkr omräknat enligt dåvarande växelkurs.

Truus hörlurar är fortfarande i prototypstadiet men planen är att de ska kunna levereras i oktober.

Förhoppningen är att hörlurarna inte blir den enda produkten som Sudio och Nils-Fredrik Mörner kommer att ta fram i det nya samarbetet. 

Vi kommer att fortsätta utveckla produkter inom trådlös laddning. Vi ser att det finns en viss hajp kring det här och vi tror väldigt mycket på det som en framtidsteknologi. Det kan hända att vi kör crowdfunding igen då eller tar in kapital. Men det beror också på hur bra den här produkten går”, säger Nils-Fredrik Mörner.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer