Annons

Då kommer Google Home på svenska

Google Home Mini är den mindre versionen av Googles smarta högtalare.
Google Home Mini är den mindre versionen av Googles smarta högtalare. Foto: Press
Google släpper snart en svensk version av sin röstassistent Google Home.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Från och med den 24 oktober kan du köpa Googles smarta högtalare Google Home i butik, men du kan förbeställa den redan nu.

Den kan sammankopplas med såväl tv och telefon som lampor, och kommer vara helt svensktalande. 

"Svenskar är ofta nyfikna på ny teknologi och innovation, så det är med stor spänning vi ser fram emot att följa mottagandet av Google Home här i Sverige", säger Anna Wikland, Googles Sverigechef, i ett pressmeddelande. 

Klara integrationer för den svenska versionen av Google Home är smartbelysning från både Philips och Ikea och streamingtjänsten Viaplay. 

Produkten lanseras i två versioner. Förutom originalversionen Google Home kommer även den mindre Google Home Mini vara tillgänglig.

Enligt en analys från Strategy Analytics var Amazons smarta högtalare Echo marknadsledande, tätt följt av Google Home. Även Alibaba har en produkt på marknaden, i form av sin Tmall Genie. 

Samma analysfirma uppskattar även att Amazon tappat kraftigt på den globala röstassistentsmarknaden. Handelsjätten har enligt Strategy Analytics tappat 35% samtidigt som Google Home har ökat med 28%. De uppskattar att Amazons Echo kommer se sig omsprungna av Google Home under år 2020.

Läs mer: ”Därför borde Googles svenska röstassistent inte lämnat teststadiet”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer