Annons

Debattplattform ska stoppa troll på Fokus

Gustav Hjärn är en av fyra grundare till debattplattformen Ifrågasätt.
Gustav Hjärn är en av fyra grundare till debattplattformen Ifrågasätt.
Debattplattformen Ifrågasätt får in sin första kund när de tecknar avtal med nyhetsmagasinet Fokus. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget Ifrågasätt har utvecklat en tjänst för att stänga ute nättroll och oseriösa debattörer från nyhetsmediers kommentarsfält. Tjänsten består av två delar – ett system som hanterar kommentarer och en debattplattform där debattören inte kan gömma sig bakom anonyma konton – debattören knyts närmare sin riktiga identitet. 

”Avtalet med Ifrågasätt innebär att vi kommer att utvärdera om deras tjänst kan hjälpa oss att skapa en seriös kommentarsfunktion med hög innehållskvalitet och om den är en faktisk lösning på problemet med näthat. Ifrågasätts lösning verkar mycket lovande, deras anslag är både viktigt och vackert med tanke på hur medieklimatet utvecklats”, säger Johan Hakelius, chefredaktör för Fokus i en kommentar.

Läs mer: Miljoner till nätplattform som stänger ute trollen 

Ifrågasätt stängde nyligen en såddrunda när de fyra grundarna samt P Magnus Olsson och Erik Uggla gick in som ägare. Samtidigt fick bolaget också ett innovationslån från Almi på 600 000 kronor. 

”Att kunna presentera en seriös publicistisk aktör som Fokus som vår första kund är något som känns otroligt bra, det bådar gott inför framtiden”, säger Gustav Hjärn, vd för och grundare av Ifrågasätt.

Bolaget grundades förra sommaren av Gustav Hjärn, Henric Wiklund, Mattias Tönnheim och Mats Nilsson. 

Läs mer: Här är Facebooks plan för att stoppa fejknyheter

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer