Annons

Delägarna: Apple måste motverka teknikberoende bland barn och unga

Foto: Ruud, Vidar
Två storägare vädjar till Apple att göra något åt ohälsosamma teknikvanor bland unga.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Två av Apples delägare vill att elektronikjätten ska ta varningssignalerna om beroendeframkallande produkter på större allvar, rapporterar bland andra Wall Street Journal.

Delägarna i fråga är aktivistfonden Jana Partners och pensionsfonden California State Teachers’ Retirement System. Den senare äger Apple-aktier värda drygt 12 miljarder kronor.

De menar att bruket av smarta telefoner kan föra med sig ”oavsiktliga negativa sidoeffekter” för barn och tonåringar. De vill att Apple forskar i saken och installerar en funktion som begränsar minderårigas användande av till exempel Apples Iphone.

Läs mer: Är Facebook vår tids tobaksbolag? 

”Det finns ett tydligt behov för Apple att erbjuda föräldrar fler valmöjligheter och verktyg som hjälper dem säkerställa att unga konsumenter använder deras produkter på bästa sätt”, skriver aktieägarna i ett brev som offentliggjordes på söndagen.

Delägarna menar att sådana åtgärder kan hjälpa till att säkerställa Apple-aktiens värde på sikt. Deras gemensamma innehav motsvarar omkring 1 procent av Apple.

Läs mer: De vill motverka svenskt app-beroende: ”Dags för ett nytt perspektiv” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer