Annons

Digitala låsbolaget tar in 9 miljoner – förre Assa-toppen får nyckelroll

Parakeys medgrundare och vd Jonas Arvidsson.
Parakeys medgrundare och vd Jonas Arvidsson. Foto: Parakey.
Låsbolaget Parakey från Göteborg växer så det knakar. Senaste draget är att ta in Assa Abloys förre Skandinavien-vd.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Parakey gör det möjligt för användare att låsa och låsa upp dörrar på håll via en app. Nu tar bolaget in nytt kapital i form av 9 miljoner kronor för att höja tempot.

”Det känns väldigt skönt då vi kan satsa större resurser på att utöka vårt team både inom sälj och utveckling”, säger bolagets vd och medgrundare Jonas Arvidsson.

Bolaget grundades 2014 och de digitala låsen lanserades under förra året. Enligt bolaget har efterfrågan varit över förväntan, vilket innebär att kapital var nödvändigt för att kunna skala upp än mer med hjälp av nyrekryteringar. I dag är man 10 anställda, de ska öka.

Parakey backas sedan tidigare av bland andra Chalmers Ventures och Collector Banks doldisgrundare Johan Möller. 

Läs mer: Göteborgs digitala låsbolag vill slåss mot drakarna – tar in nytt kapital

Nya ägare som nu går in är bland andra Patrik Mossberg, som var med och grundade EasyPark, och Louise Ringström Grandinson, med bakgrund hos Convendum, Oscar Properties och MAG Interactive.

”Vi är oerhört glada över de som går in i bolaget. De har tidigare drivit små och stora bolag och vet vad det innebär. Gemensamt för investerarna vi knutit åt oss är att de kommer bidra till utvecklad och ökad försäljningstillväxt på olika sätt”, säger Jonas Arvidsson.

“Det är mycket glädjande att vi nu stärker upp med både tillväxtkapital och branschkompetens för att rulla ut bolagets mobila nycklar på bred front”, säger Håkan Krook, investeringschef på Chalmers Ventures, i en kommentar.

Samtidigt plockar Parakey in låsgiganten Assa Abloys tidigare Skandinavien-vd, Johannes Lind‐Widestam, i styrelsen.

”Johannes kommer ha en betydande roll för att öka försäljningstillväxten med sitt breda nätverk och sin kunskap om säkerhetsmarknaden”, säger vd Jonas Arvidsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer