Hoppa till innehållet

Digitalt menybolag plockar in 35 miljoner kronor – blickar utanför Europa

Future Ordering, som levererar mjukvara till restauranger, tar in 35 miljoner kronor i en nyemission som leds av Brightly Ventures och Bonnier Ventures. Nu väntar expansion utanför Europa och en fördubbling av antalet anställda. 

Andreas Stormvinges bolag Future Ordering har bland andra Max (till höger) som kund.
Andreas Stormvinges bolag Future Ordering har bland andra Max (till höger) som kund.Foto: Press.

Bolaget, som startade 2016 med rötterna i Luleå, utvecklar en plattform för onlinebeställningar via webb, app och kiosk till restaurangkedjor. Bland kunderna finns bland andra hamburgerkedjan Max och bensinmackskoncernen Circle K.

Under 2019 omsatte bolaget 17,7 miljoner kronor och det har i dag 40 anställda i Stockholm och Luleå. Med hjälp av nyemissionen räknar Future Ordering nu med att fördubbla personalstyrkan inom två år och öppna kontor på marknader utanför Europa.

Med i nyemissionen är även existerande investerare: Umeå-miljardären Krister Olssons familjeinvestmentbolag Fort Knox samt Partnerinvest Norr. 

”Pandemin har varit väldigt besvärlig för restaurangbranschen, men här vi står för det som alla efterfrågar: möjligheten att få in beställningar och fortsätta med försäljningen utan att riskera köer”, kommenterar bolagets vd Andreas Stormvinge till Di.

Som exempel ger Andreas Stormvinge tjänsten hos Max hamburgerrestauranger, som innebär bland annat att kunden kan få beställningen levererad till bilen.

Läs mer: Digitalt menybolag plockar in 22 miljoner 

Brightly Ventures ser digitaliseringen som ett måste för restaurangbranschens framtid. 

”Vi ser ett djupt passionerat team med en robust, skalbar plattform som för kunder inom restaurangbranschen möjliggör ökade intäkter, snabbare betjäning och nya sätt att sälja och leverera sin produkt. Digitala beställningskanaler och snabb anpassning till konsumenters önskemål och beteenden kommer vara en förutsättning för en restaurangkedja att konkurrera och växa i framtiden”, säger Kerstin Cooley, vd på Brightly Ventures.

Med den nya injektionen på 35 miljoner kronor fortsätter även arbetet med att omvandla data till värde för kunderna i form av nästa generations rekommendationsmotor, smart marknadsföring och effektivare driftsorganisation.

”Framtidens restaurang drivs av data. Det är här vi ser att vi kan tillföra både kapital och kompetens från vår bakgrund i mediabranschen som tidigt blev datadriven” säger Matti Zemack, teknikchef på Bonnier Ventures.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera