Annons

Succé för Disneys streamingtjänst – lockar nära en miljon nya användare per dag

Walt Disney-aktien gick starkt efter att det visat sig att bolaget dragit in 10 miljoner abonnenter på ett dygn.
Walt Disney-aktien gick starkt efter att det visat sig att bolaget dragit in 10 miljoner abonnenter på ett dygn.
Walt Disneys satsning på egen streamingtjänst får betecknas som en succé. Det har gått två veckor efter premiären och företaget drar i snitt in nära en miljon nya prenumeranter per dag. Det rapporterar New York Post och hänvisar till data. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Streamingtjänsten innehåller Disneys egna innehåll men även förvärvade tillgångar som Star Wars och Marvel. 

Walt Disney-aktien gick starkt efter att det visat sig att bolaget dragit in 10 miljoner abonnenter på ett dygn. Mäklarfirman Wedbush menar att Disney+ kommer att vara en verklig konkurrent till Netflix. Priset är också lägre än Netflix, 6,99 dollar per månad. 

”Priset, innehållet och paketeringen var bara helt genialt strategiskt av Iger och Disney”, säger Wedbushs analytiker Dan Ives med referens till Walt Disney-chefen Bob Iger. 

Läs mer: Netflix gör sin första svenska film: ”Vill investera mer i Norden” 

Wedbush verkar inte vara ensamma om sin analys. Hedgeyes analytiker Andrew Freedman uppger enligt Seeking Alpha att Disney+ troligen har 18 miljoner abonnenter bara i USA. Han fortsätter.

”Investerarna fortsätter att undervärdera hur snabbt Disney+ når ut i USA.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer