Annons

Dogbuddy tar in 20 miljoner för att fixa hundpassning i Norden

Dogbuddys Anna Ekman, expansionschef, Sverigechef Samira Mchater samt grundare och vd Richard Setterwall.
Dogbuddys Anna Ekman, expansionschef, Sverigechef Samira Mchater samt grundare och vd Richard Setterwall. Foto: Press
Dogbuddy fick blodad tand av den svenska marknaden. Nu tar hundplattformen in 20 miljoner kronor för att expandera ytterligare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Dogbuddy är en plattform som matchar tillgängliga hundvakter med hundägare som behöver hjälp med passningen. På så vis är tjänsten att likna vid ett Airbnb för hundpassning.

Tjänsten lanserades på den brittiska marknaden 2013 och har nått Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland.

 

Folk reser mycket och lägger mycket pengar på sina husdjur i Norden. Man tummar inte på kvalitén.

 

Sedan i våras finns Dogbuddy i Sverige, och då framförallt i Stockholm. Lanseringen har gått så bra att Dogbuddy nu tar in sin största runda hittills – 20 miljoner kronor, eller drygt 1,6 miljoner pund – för att bekosta ytterligare expansion i Norden.

”Vi såg att vår Sverigelansering gick otroligt bra. Vi växte mycket snabbare än vi hade hoppats på. Vi ser stor potential även i Finland, Norge och Danmark”, säger Richard Setterwall.

Dogbuddy har godkänt 500 hundpassare på den svenska marknaden, vilket med bolagets urvalsprocess innebär att omkring 5000 har ansökt, enligt Richard Setterwall.

Svenska hundägare spenderar omkring 50 procent mer pengar på hundpassning än hundägare i resten av Europa, uppskattar bolaget.

”Folk reser mycket och lägger mycket pengar på sina husdjur i Norden. Man tummar inte på kvalitén”, säger Richard Setterwall.

Dogbuddy är inte ensamma om att slåss om de svenska hundägarna. 2015 lanserades den snarlika svenskutvecklade appen Happytail, som även de har King-pengar i kassan. Bland Happytails investerare finns Kings medgrundare Lars Markgren och speljättens tidigare studiochef Marcus Wallén.

Det är Dogbuddys befintliga ägare – bland dem King-miljardärernas fond Sweet Capital, Anders Böös, styrelsemedlem i Securitas och finansmiljardären Gerard De Geer – som skjuter till kapitalet i rundan. Hittills har Dogbuddy tagit in 60 Mkr i kapital.

Läs även: 3 miljarder senare – King-grundaren talar ut

Bolaget vill inte uppge någon omsättningssiffra och behöver som mindre bolag heller inte redovisa några intäkter för brittiska myndigheter. Men analystjänsten Market IQ uppskattar att Dogbuddy omsatte 18,3 Mkr under 2014.

Just nu trefaldigas bolagets omsättning varje månad jämfört med motsvarande period ett år tidigare, enligt Richard Setterwall. Bolaget når i nuläget lönsamhet vid slutet av 2017 men utesluter inte ytterligare finansieringsrundor.

”Får vi in ett stort riskkapitalbolag eller private equity-fond kommer även de de nog vilja att vi fortsätter att fokusera på tillväxt som vi gör i dag”, säger han.

Ser du några risker med att fokusera helt på expansion?

”På vissa marknader kan vi bli lönsamma direkt. För oss är expansion också relativt billigt. Vi behöver en till två personer per ny marknad och vi sköter mycket av digitala marknadsföringen från London. Detta gör att risken inte blir så hög”‚ säger Richard Setterwall.

Sweet Capital, som bildades av King-grundarna och Christian Dörffer i fjol med en grundplåt på 90 Mkr, har nu Dogbuddy som största enskilda innehav.

”Dogbuddy har bevisat hur deras tjänst på ett smidigt sätt löser ett problem som hundägare över hela Europa har”, säger Christian Dörffer i en skriftlig kommentar.

Läs även: King-grundare gör sin andra hund-investering

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer