Annons

Dykare i Stockholm slår larm: ”Proppat med elscootrar i vattnet”

Elsparkcyklar står parkerade på Medborgarplatsen i Stockholm
Elsparkcyklar står parkerade på Medborgarplatsen i Stockholm Foto: Stina Stjernkvist/TT
Dykare som jobbar ideellt med att rensa Stockholms kajer slår larm om att hundratals elsparkcyklar har dumpats i vattnet, skriver Svenska Dagbladet
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Det är helt proppat med elscootrar i vattnet. Totalt har vi hittat flera hundra längs kajerna i Stockholm”, säger dykaren Lars Frick till Svenska Dagbladet.

Dykaren Fredrik Johansson berättar att de har dragit upp 90 elsparkcyklar bara längs Strandvägen sedan årsskiftet.

”När ”voiarna” hamnar i vattnet verkar ingen äga dem”, säger Fredrik Johansson.

Trafikkontoret i Stockholm säger till SvD att det inte har möjlighet att ge direkta order, men att företagen som äger elsparkcyklarna har ansvar för dem om de dumpas i vattnet.

Elsparkcykeluthyraren Voi vill inte berätta hur många cyklar som tappats bort.

”Vi tar ansvar för våra elsparkcyklar, och har en nollvision. Men även användaren har ett ansvar. Det är inte okej att kasta dem i vattnet”, säger Vois presschef Kristina Hunter Nilsson.

Förra hösten städades Norra hamnen i Helsingborg av dykare. På en dag kunde då 23 elsparkcyklar - eller ungefär tio procent av Vois bestånd i staden – plockas upp, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läs även: Voi tar in drygt 800 miljoner – utesluter inte förvärv: ”Vi ska vara lönsamma senast 2022”

( TT / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer