Hoppa till innehållet

Efter corona-lyftet: Kinneviks budfirma lanserar på 63 nya orter

Snart kan 6 av 10 svenskar få hemleveranser från Budbee när de handlar på nätet. Logistikföretaget, som lyfts av pandemin, lanserar på 63 nya svenska orter inom loppet av tre veckor. 

En av Budbees leverantörer.
En av Budbees leverantörer.Foto: _ A Josef Heed

Budbee har sedan starten 2016 tagit sina så kallade sista-milen-leveranser till 150 svenska orter, samt stora delar av Danmark, Finland och Nederländerna. Nu tar logistikföretaget, med Kinnevik som storägare, ytterligare ett expansionskliv och lanserar sina tjänster i 63 nya svenska orter på tre veckor – var av i 46 orter redan nu, under fredagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Satsningen innebär att Budbees hemleveranser nu når 60 procent av alla svenskar.

”Denna expansion genererar initialt cirka 100 nya arbetstillfällen runt om i Sverige”, säger Budbees kommunikationschef Simon Strindberg.

Budbee ökade under 2019 sin omsättning från cirka 50 till 150 miljoner kronor. Resultat slutade på minus 66 miljoner kronor, vilket var i linje med expansionsplanerna, enligt Strindberg.

I juni i år passerade bolaget hela 2019 års omsättning. 

Den starka tillväxten förklaras delvis av den ökade e-handeln i coronakrisenens spår. Bara i mars hanterade Budbee 50 procent högre volymer än sin prognos.

Men det är inte det enda som hänt under våren. I april kunde Di Digital berätta att Budbee tagit in 106 miljoner kronor från storägaren Kinnevik, vilket tydligen bara var en liten del av en större emission.

”Vi siktade på att ta in 159 miljoner, men den blev kraftigt övertecknad. Vi fick sätta stopp vid 278 miljoner”, sa Simon Strindberg till Di Digital i slutet av juni.

Bland de nya ägarna som kommit in märks Stena Sessans som gått in med 100 miljoner kronor och därmed blivit tredje största ägare.

På hållbarhetsområdet har Budbee nyligen invigt en ny terminal i Brunna som är självförsörjande på el genom en solcellspark. Denna energikälla ska även försörja de första 66 elfordonen som ska utgå från terminalen. Målet är att bli branschens grönaste aktör.

Några av alla de orter där Budbee nu lanserar på är Alingsås, Nynäshamn och Ängelholm. Inom tre veckor ges bland andra Gävleborna och Falkenbergarna möjlighet att få snabba hemleveranser från Budbee.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera