Annons

Efter häftiga kritiken: Voi lanserar scooterställ

Under tisdagen kommer Voi att börja ställa ut fysiska ställ för parkering av elscootrar.
Under tisdagen kommer Voi att börja ställa ut fysiska ställ för parkering av elscootrar. Foto: Voi & Glänta Design.
Tillsammans med andra privata företag kommer Voi att börja ställa ut fysiska parkeringsställ för sina elscootrar. Bolaget hoppas nu tysta den kritik som förekommit mot hur fordonen parkeras.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bara i Stockholm har drygt tio olika bolag och varumärken rullat ut sina flottor av elscootrar under det senaste året. Anstormningen har gett upphov till kritik eftersom fordonen inte sällan står parkerade på trottoarer och hindrar framkomligheten för andra.

Tidigare i år började Stockholms stad att markera ut vissa särskilda parkeringsytor för elscootrarna. Men det verkar inte ha gett tillräckligt önskvärd effekt; i vissa fall har scootrarna välts eller samlats på hög vid parkeringsplatserna.

Nu väljer det svenska elscooterbolaget Voi att lansera ett parkeringsställ för att råda bot på problemet. Dessa kommer att placeras ut på privatägd mark som även är tillgänglig för allmänheten.

Inledningsvis sker utrullningen som ett test med ett tiotal ställ på olika platser i Stockholm, till exempel vid museer och nöjesfält. Etableringen sker i samarbete med företag som Nordiska Museet och hotellet Radisson Blue Waterfront, samt utanför byggnader ägda av fastighetsförvaltare som Vasakronan.

Under 2020 hoppas Voi att ännu fler företag ska nappa på samarbetet i de nordiska länderna. Det finns även en ambition om att få ut sina parkeringsställ på offentlig mark.

Enligt Voi självt har över fem miljoner resor genomförts på deras plattform i Sverige sedan lanseringen i augusti 2018. Bolaget har totalt tagit in 1,3 miljarder kronor i riskkapital.

Läs mer: Voi bekräftar jätterunda – utesluter inte förvärv: ”Vi ska vara lönsamma senast 2022”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer