Annons

Efter kritiken – Amazon utlovar ökat skydd för anställda

Amazons distributionscenter i Baltimore, Maryland.
Amazons distributionscenter i Baltimore, Maryland. Foto: Melissa Lyttle
Amazon har fått ta kritik för de anställdas arbetssituation under coronautbrottet. Bolaget ska därför börja massmäta personalens temperaturer och dela ut ansiktsmasker. Man har också redan nyanställt 80 000 personer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amazon har varit i blåsväder för att inte ha skyddat sina anställda under coronautbrottet. E-handelsjätten har fått kritik från politiker, fackförbund och arbetare på lagren för bristen av skyddsutrustning för personalen. 

En anställd på Staten Island, New York, tog initiativet till en strejk med kravet att lokalerna skulle rengöras efter att en kollega hade smittats av viruset. Han blev sedan avskedad.

På onsdagen skickade 45 av New Yorks lagstiftare och flera fackföreningar ett brev till Amazon där man uppmanar bolaget att stänga distributionscenter där anställda har testats positivt för coronavirus.

Läs också: Politiker uppmanar Amazon att stänga coronadrabbade lager

I en bloggpost på torsdagen utlovade Amazons operativa chef globalt, Dave Clark, att man ska ta temperaturen på alla anställda. Ett arbete som påbörjades i söndags på några av Amazons lager i USA och som nu ska ske både i USA och Europa. Det gäller även livsmedelskedjan Whole Foods.

Han skriver också att alla ska få ansiktsmasker, vilket Amazon beställde miljontals av i förra veckan.

Amazon har haft stort tryck på efterfrågan under coronavirusets framfart. I mitten av mars utlovade e-handelsjätten att man snarast skulle anställa 100 000 personer, och investera 350 miljoner dollar i att stötta personalen och försäljare på plattformen. Enligt Dave Clark har 80 000 nyanställda redan har börjat och 150 miljoner dollar redan spenderats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer