Hoppa till innehållet

Efter raset – nu slår bitcoin nya rekord

Att handla bitcoin är inget för personer med svaga nerver. Efter att ha rasat så mycket som 29 procent förra helgen har kryptovalutan nu återhämtat sig och nådde på fredagen nya rekordnivåer. 

Foto: Rick Bowmer

Det går fort i hockey och i bitcoinvärlden. Kryptovalutan bitcoin skakade snabbt av sig förra helgens ras på så mycket som 29 procent och nådde på fredagen nya rekordnivåer. På fredagsförmiddagen nådde bitcoinkursen som högst 7 997,4 dollar innan den föll tillbaka till omkring 7 800 dollar enligt Coindesk. 

Förra veckans ras skedde i spåren av att teknikuppgraderingen Segwit2x lades på hyllan och det råder ingen brist på förklaringar till raset. Enligt Bloomberg är en av de mer troliga dock att investerare flyttade sina pengar till alternativa kryptovalutor som bitcoin cash. 

Läs mer: Bitcoin faller efter utebliven uppdatering

Segwit2x handlar, något förenklat, om att öka storleken på blocken i blockkedjan för att öka transaktionshastigheten. På fredagen meddelade dock bitcoinväxlaren Coinbase att det finns en chans att Segwit2x fortfarande blir av vilket ska vara anledningen till fredagens rally.

"Min uppfattning är att dagens rally drivs av ett uppsving i intresset för och genomförbarheten av Segwit2x-forken (en fork innebär i att man bygger vidare på mjukvaran i en ny riktning reds. anm). Trots att den ställdes in så finns det fortfarande en grupp som kommer gå vidare med den. Därför tror jag att en del kapital flyttas från andra kryptotillgångar till bitcoin för att vara säkra på att de får valutor på båda sidor av forken", säger Spencer Bogart, analyschef på Blockchain Capital, till Bloomberg. 

Läs mer: Bitcoin håller på att dela sig – därför ska du bry dig

Om Segwit2x blir av kommer personer som äger bitcoin få en ny kryptovaluta kallad bitcoin2x gratis, vilket alltså ska vara förklaringen till det senaste rallyt, skriver CNBC. 

Bitcoin har redan gjort två så kallade "hard forks" tidigare i år vilket resulterade i de nya kryptovalutorna bitcoin cash och bitcoin gold. 

Sedan årsskiftet har bitcoin stigit med drygt 700 procent.

Innehåll från Golden HitsAnnons

Säkra årets julfest på Golden Hits redan nu

Golden Hits presenterar stolt höstens efterlängtade evenemang – POP-TASTIC!, en ny dinnershow skapad av välkända Tess Merkel och Martin Rolinski. Med start den 22 augusti, och christmas-edition från den 13 november till den 21 december, står POP-TASTIC! redo att bli årets höjdpunkt för företagsjulmiddagar.

Mitt i centrala Stockholm på Kungsgatan 29 bjuder Golden Hits in till underhållning utöver det vanliga. Den 22 augusti går den nya föreställningen POP-TASTIC! av stapeln och från mitten av november till 21 december erbjuds den med en juligare twist. För företag som letar efter den perfekta platsen att fira årets framgångar, tacka sina anställda och sätta tonen för ett framgångsrikt nytt år, erbjuder POP-TASTIC! mer än bara en middag; det är en chans att dyka in i en värld av glädje, gemenskap och oförglömliga upplevelser. Stjärnproducenten Tess Merkel, som har skapat showen, kommenterar: 

– Just nu tror jag vi alla är i stort behov av att bara få ta en stund från allt tungt som händer omkring och bara få släppa allt och kliva in i en bubblig, färgglad värld av fest och glädje. Att få dansa och skråla för full hals till låtar vi känner igen för en kväll. På Golden är det okej att gå all in och släppa kontrollen för en stund. ‘We got you it’s gonna be Poptastic’

Martin Rolinski, medproducent, tillägger: 

– Det är så kul att Tess och jag med all den erfarenhet vi har från popmusiken kan sätta ihop den här showen där vi har kunnat ta med så fantastiskt duktiga artister. Jag vet att vi har något bra på gång när man själv verkligen vill se showen som gäst.

Skapa minnen som varar 

Julperioden hos Golden Hits är en magisk tid där POP-TASTIC! transformeras till en extra festlig upplevelse. Med julspecialer som väver in säsongens toner med showens popbangers, garanteras en kväll som medarbetarna kommer att prata om långt in i det nya året. Föreställningen ackompanjeras av en specialdesignad trerättersmeny, tillagad och serverad av Golden Hits egna utvalda ”guldgäng”, vilket lovar en fulländad mat- och musikupplevelse. Efter showens slut öppnas dörrarna till nattklubben där kvällen kan fortsätta, och kanske avslutas med en sjungande triumf i Karaokebaren.

– Vår vision var att skapa en show där varje låt, varje framträdande, förmedlar en känsla av glädje och samhörighet. Julen är en tid för gemenskap, och vi är övertygade om att POP-TASTIC! kommer att uppskattas av många företag, kommenterar Tess.

Boka platser redan nu

Bokningen är redan öppen och efterfrågan är hög berättar Cecilia Dahlbom, platschef på Golden Hits. För att garantera en plats till denna oförglömliga afton uppmanas företag att kontakta Golden Hits snarast, framför allt eftersom det endast är ett begränsat antal föreställningar under julperioden.

– POP-TASTIC! erbjuder en fulländad upplevelse med en måltid som matchar showens dynamik och kreativitet, vilket gör det till det självklara valet för årets företagsjulmiddag. Det är dags att boka in årets mest minnesvärda julmiddag – en kväll där företaget inte bara firar det gångna årets framgångar, utan också välkomnar framtiden med öppna armar och danssteg till popmusikens bästa hits, avslutar Cecilia. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Golden Hits och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera