Annons

Efter Zlatans miljoninvestering: Challengermode startar liga för tjejer

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic (t.v.) och Mia "Goodgirlmiwa" Westin (t.h.), en populär svensk streamare som bland annat spelar CS:GO.
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic (t.v.) och Mia "Goodgirlmiwa" Westin (t.h.), en populär svensk streamare som bland annat spelar CS:GO. Foto: TT.
Zlatan Ibrahimovics e-sportbolag Challengermode startar en e-sportliga enbart för kvinnor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-sportbolaget Challengermode (NTL), som backas av Zlatan Ibrahimovic, startar en ny e-sportliga för tjejer.

Ligan, som ska heta Women's Esports League (WEL), är till för e-sportande tjejer och kvinnor för att ge dem utrymme att utvecklas som idrottare.

Läs mer: Zlatan investerar i e-sportstartup

”För oss är det en självklarhet att skapa förutsättningar för unga tjejer att spela, socialisera och tävla i en hatfri och jämlik miljö”, kommenterar Johan Bengtsson, försäljningschef på Challengermode.

Det var i maj som Zlatan Ibrahimovic gick in med nytt kapital i Challengermode. Då tog bolaget in omkring 33 miljoner kronor för att kunna öka tillväxten. 

I samband med investeringsrundan gick flera profiler in i bolagets styrelse, däribland Brett Horowitz, finanschef på HBO Nordic, Martin Bunge-Meyer, tidigare PR-chef på King och David Craelius från Klarna.

Läs mer: Zlatan tankar in mer pengar i e-sportsatsning 

Bland annat pekar Challengermode på att miljön inom e-sport ofta kan vara hård och oförlåtande, inte minst mot kvinnor. Satsningen görs tillsammans med e-sportcommunityn Female Legends.

”Vi jobbar ständigt med att e-sporten ska bli mer inkluderande och jämställd. Precis som med vårt e-sportcommunity har vi samma målsättning för denna liga, att den ska avveckla sig själv och i framtiden inte behöva finnas”, säger Olivia Mattsson, turneringsansvarig hos Female Legends.

Ligan drar igång redan i december med kval och första säsongen går av stapeln under första kvartalet 2019. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer