Annons

Facebook förlorar toppchef – går till Netflix

Facebooks kommunikationschef Rachel Whetstone lämnar för att gå till Netflix.
Facebooks kommunikationschef Rachel Whetstone lämnar för att gå till Netflix. Foto: Ben Margot/ AP
Kommunikationschefen Rachel Whetstone lämnade Uber för Facebook för lite drygt ett år sedan. Nu går hon vidare till Netflix. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På Facebook har Rachel Whetstone varit ansvarig för kommunikationen gällande WhatsApp, Instagram och Facebook. Men efter bara lite mer än ett år med den sociala medierjätten väljer hon att gå vidare i karriären. 

Läs även: Krisexperten om Zuckerberg: "Såg ut att gå på ångestdämpande" 

Enligt Recode beror detta på att Rachel Whetstone drogs in i kontroverserna kring Facebook, däribland den ryska missbruket av plattformen i presidentvalet 2016 samt andra saker där företaget anklagades för att ha ansvar. Hon fick ofta gå i försvar för företaget trots att detta inte var hennes ansvarsområde.

Innan Rachel Whetstone kom till Facebook var hon anställd på Uber, men valde att lämna taxiappjätten efter att ha rykt ihop med dåvarande vd:n Travis Kalanick.

Läs även: Så tvingades Ubers vd bort efter bolagets mardrömsår 

På Facebook hoppades hon på en lugnare tid men istället blev det motsatsen, skriver Recode. I juni meddelade Elliott Schrage, kommunikationschef på Facebook, att även han lämnar sin tjänst.

På Netflix kommer Rachel Whetstone att sköta PR-frågorna gällande företaget.

Läs även: Netflix testar reklam mellan avsnitt 

(Finwire/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer