Hoppa till innehållet

Fick unikt avtal med SL – nu är resan över för techbolaget: ”Vi har kämpat”

Bilpool, kollektivtrafik, taxi och flera andra mobilitetstjänster i ett och samma abonnemang – det var visionen som Ubigo tog till marknaden. Men efter 1,5 år skriver bolaget nu till sina kunder att verksamheten upphör.

Ubigo erbjöd ett abonnemang för flera mobilitetstjänster, där kommunaltrafik kunde kombineras med hyrbil och cykel.
Ubigo erbjöd ett abonnemang för flera mobilitetstjänster, där kommunaltrafik kunde kombineras med hyrbil och cykel.

I slutet av förra året hamnade Voi och Region Stockholm i en konflikt kring visionen för den framtida storstaden. Voi menade att Stockholm inte var samarbetsvilliga vad gällde SL:s förhållande till och moderna mobilitetstjänster, såsom Voi.

Stockholms trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) använde då utmanaren Ubigo som ett exempel på att SL absolut går att inkorporera i smarta lösningar.

”Vi vill pröva nya lösningar, och Ubigo är en aktör som hade en idé som vi var med på. De är ett biljettombud kan man säga, sedan snickrar de ihop ett erbjudande till slutkunder där våra resor är en del av det”, sa Tamsons då.

Läs mer: Kristoffer Tamsons om Voi:s kritik mot SL: ”De är ute och elsparkcyklar” 

Erbjudandet var ett paket där kunder skulle ladda sitt Ubigo-konto med ett belopp och sedan använda över flera transportsätt, där taxi, bilpool och just SL var tre alternativ. Även cyklar gick i slutet att hyra och det talades om elsparkscyklar.

Men nu är det färdigåkt, meddelar bolaget i ett mejl till sina kunder.

”Det är med tunga hjärtan vi i dag behöver meddela att Ubigo kommer att upphöra sin verksamhet. Vi har kämpat på med att uppgradera och bygga vår teknik och tagit verkligt stora steg framåt sedan vi som nuvarande team började för 1,5 år sedan”, skriver bolaget och konstaterar att coronapandemin drabbat både dem och deras investerare.

”Konceptet vi jobbat på att bygga är ett maratonlopp och inte en sprint, men tyvärr har vi inte längre backning för det långa loppet.”

Di Digital har sökt bolaget utan framgång.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera