Annons

Fick unikt avtal med SL – nu är resan över för techbolaget: ”Vi har kämpat”

Ubigo erbjöd ett abonnemang för flera mobilitetstjänster, där kommunaltrafik kunde kombineras med hyrbil och cykel.
Ubigo erbjöd ett abonnemang för flera mobilitetstjänster, där kommunaltrafik kunde kombineras med hyrbil och cykel.
Bilpool, kollektivtrafik, taxi och flera andra mobilitetstjänster i ett och samma abonnemang – det var visionen som Ubigo tog till marknaden. Men efter 1,5 år skriver bolaget nu till sina kunder att verksamheten upphör.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av förra året hamnade Voi och Region Stockholm i en konflikt kring visionen för den framtida storstaden. Voi menade att Stockholm inte var samarbetsvilliga vad gällde SL:s förhållande till och moderna mobilitetstjänster, såsom Voi.

Stockholms trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) använde då utmanaren Ubigo som ett exempel på att SL absolut går att inkorporera i smarta lösningar.

”Vi vill pröva nya lösningar, och Ubigo är en aktör som hade en idé som vi var med på. De är ett biljettombud kan man säga, sedan snickrar de ihop ett erbjudande till slutkunder där våra resor är en del av det”, sa Tamsons då.

Läs mer: Kristoffer Tamsons om Voi:s kritik mot SL: ”De är ute och elsparkcyklar” 

Erbjudandet var ett paket där kunder skulle ladda sitt Ubigo-konto med ett belopp och sedan använda över flera transportsätt, där taxi, bilpool och just SL var tre alternativ. Även cyklar gick i slutet att hyra och det talades om elsparkscyklar.

Men nu är det färdigåkt, meddelar bolaget i ett mejl till sina kunder.

”Det är med tunga hjärtan vi i dag behöver meddela att Ubigo kommer att upphöra sin verksamhet. Vi har kämpat på med att uppgradera och bygga vår teknik och tagit verkligt stora steg framåt sedan vi som nuvarande team började för 1,5 år sedan”, skriver bolaget och konstaterar att coronapandemin drabbat både dem och deras investerare.

”Konceptet vi jobbat på att bygga är ett maratonlopp och inte en sprint, men tyvärr har vi inte längre backning för det långa loppet.”

Di Digital har sökt bolaget utan framgång.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer