Annons

Supervinst för spelbolaget Supercell på 6 miljarder

Supercells vd Ilkka Paananen.
Supercells vd Ilkka Paananen.
Supercells omsättning faller mot föregående år. Ändå redovisar spelbolaget nära 6 miljarder kronor i vinst för 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det finländska spelbolaget Supercell, med succéspelet Clash of Clans, såg återigen sin omsättning minska förra året. Det meddelar vd:n Ilkka Paananen i ett blogginlägg på bolagets webbplats.

Supercell omsatte i fjol 1,6 miljarder dollar, eller 15 miljarder kronor, vilket är drygt 20 procent lägre än under 2017.

Lönsamheten var dock stark. Rörelsevinsten före skatt blev 635 miljoner dollar, eller 5,8 miljarder kronor. Det motsvarar en rörelsemarginal på 40 procent.

Ilkka Paananen, som sedan 2016 ägs av kinesiska Tencent, väljer att tona ned sin egen besvikelse över det faktum att försäljningen sjunker.

”Att fokusera på de kortsiktiga finansiella siffrorna har aldrig varit det viktigaste för mig, eller för oss som företag. Vår oro är att om man börjar drivas av kortsiktiga finansiella mål, så riskerar man att lockas släppa medelmåttiga spel för tidigt, eller att fokusera för mycket på hur man ska tjäna pengar på spelen”, skriver han.

Supercells vd påpekar att bolagets första fyra spel – Hay Day, Clash of Clans, Boom Beach och Clash Royale – alla har omsatt över 1 miljard dollar.

Ilkka Paananen påpekar att Supercell är stolta skattebetalare i Finland.

”Vi betalade 122 miljoner dollar i skatter till Finland, landet där vi har vårt huvudkontor. Vissa tycker vi är galna som inte optimerar vår bolagsskatt. Men vi tycker att det är schysst att betala skatt, eftersom pengarna återgår till samhället de uppstod i”, skriver Ilkka Paananen.

Läs mer: Soundcloud flyttar till skatteparadis 

Läs mer: Tencent ökar i Spotify 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer