Hoppa till innehållet

Fishbrain fyller på med över 100 miljoner kronor

Fiskeappen Fishbrain tar in 111 miljoner kronor från bland annat riskkapitaljätten Softbank ventures.

Fishbrains vd och grundare Johan Attby.
Fishbrains vd och grundare Johan Attby.Foto: Joey Abrait

Det sociala nätverket Fishbrain är ett av Sveriges mest omtalade startupföretag. Sedan starten 2013 har det den sociala fiskeappen Fishbrain lockat till sig drygt 120 miljoner kronor i riskkapital.

Nu tar sportfiskeplattformen in ytterligare 13,5 miljoner dollar, motsvarande 111 miljoner kronor, under en Series-B finansieringsrunda.

Rundan leddes av B Capital Group med deltagande från Softbank Ventures Korea och de befintliga investerarna Northzone och Industrifonden.

Med de nya pengarna är målet att expandera företagets räckvidd och anställa fler personer. Fishbrain har i dag 30 anställda men vill öka den siffran till 60 vid årsslutet.

Läs mer: Fishbrains nya drag gav resultat – omsättningen ökar 24 gånger 

Sportfiske är en bransch värd 200 miljarder dollar. Nästan en fjärdedel av marknaden finns i USA där mer än 47 miljoner amerikaner sysslar med fiske som rekreation.

“Vi vill framhålla att Fishbrain fokuserar på hållbarhet and att följa gällande lagar. Vi förespråkar en "catch and release"-policy när det är möjligt och uppmuntrar våra användare att följa lokala fiskeregler", säger grundaren Johan Attby till sajten Venturebeat.

Fishbrain har 3,2 miljoner registrerade användare, varav 80 procent är i USA.

Fishbrains app finns gratis till både iOS och Android. Bolaget erbjuder också en premiumapp som kostar 5,99 dollar i månaden.

Finwire/Di Digital

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

 

 

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera