Annons

Fonder skriver ned värdet på Uber med uppemot 20 procent

Flera fonder skriver ned värdet på sitt innehav i Uber.
Flera fonder skriver ned värdet på sitt innehav i Uber. Foto: Seth Wenig
I spåren av japanska Softbanks intåg i taxitjänsten Uber har tre fonder valt att skriva ned värdet på sitt innehav i bolaget med omkring 20 procent. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tre fonder med ägande i Uber har valt att dra ned på värdet på sina innehav i bolaget, uppger Recode. Fidelity Investments, Principal Funds och Blackrock har samtliga sänkt värdet på sina poster med mellan 16-21 procent.

Fidelity är den som toppar det omnämnda intervallet med en sänkning på 21 procent. Fonden är också den största aktieägaren av de tre med en post som man i dagsläget värderar till 180 miljoner dollar.

För en månad sedan uppgav Fidelity att man bedömde sitt innehav i Uber vara värt 228 miljoner dollar.

Läs mer: Ubergrundaren på väg att sälja aktier för 11 miljarder 

Vad som har fått fonderna att dra ned på värdet på sina innehav är förmodligen Softbanks intåg.

Den japanska telekomjätten lyckades nyligen komma åt en storpost i Uber som man köpte till en rejäl rabatt. Aktierna förvärvades till ett pris som värderade hela Uber till 48 miljarder dollar, vilket är 30 procent billigare jämfört med senaste värderingen på 69 miljarder dollar som gavs 2016.

Vid sidan av att Softbank kunde köpa aktierna till ett billigare pris uppges även investeringen på ytterligare 1,25 miljarder dollar till rådande pris i Uber ha sett många befintliga investerare vilja sälja.

Erbjudandet ska enligt uppgift ha blivit såpass övertecknat att det ställts frågetecken om inte 48 miljarder dollar också är ett alltför högt värde för Uber, skriver tekniksajten.

(Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies