Annons

Fullsatt på Malmös startupfestival

En av talarna som trots allt hämtades utifrån regionen var Mohamed Jimale, grundare av Ari.farm som låter dig äga, följa och tjäna pengar på en egen get i Somalia. Foto: Fredrik Norrlid
En av talarna som trots allt hämtades utifrån regionen var Mohamed Jimale, grundare av Ari.farm som låter dig äga, följa och tjäna pengar på en egen get i Somalia. Foto: Fredrik Norrlid
Det var mer än fullsatt på det största startupeventet hittills i Malmö när 750 personer samlades för att höra regionens startupprofiler dela med sig av sina erfarenheter. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Långt fler än de 750 personerna som fick plats hade anmält sig till Startup Live som hölls i Malmös nya mötesplats Studio. De 750 platserna tog slut på bara några dagar. 

På scen speglades den lokala startup-communityn av bland andra Joachim Samuelsson, ordförande för nyligen börsnoterade Crunchfish, Charlotta Tönsgård, vd för Min Doktor, Daniel Krusenstråhle, vd för Fieldly och Emil Hansson, vd för Prisjakt.

Läs mer: Samuelsson efter Crunchfish-noteringen: "En tuff resa"

"Det var lite av en chansning att inte ta in några internationellt stora namn till eventet, men vi vill visa att det finns tillräckligt intressanta namn i regionen. Det är fantastiskt att se att vi har lyckats samla så många som 750 personer från en ganska liten gemenskap", säger Jeremie Poirier, en av de två operativa ledarna för Malmö Startups.

2016 blir ett rekordår för skånska startupbolag

Nätverket Malmö Startups ser södra Sverige som ett av de mest blomstrande ekosystemen på den skandinaviska startupscenen. Di Digital har tidigare berättat om att siffror från databasen Nordic Tech List visar att 2016 blir ett rekordår för skånska startupbolag. Hittills i år uppgår riskkapitalinvesteringarna i skånska onoterade innovativa teknikbolag till 1,1 miljarder kronor, att jämföra med förra årets totalsumma på drygt 650 miljoner kronor. 

Läs mer: Malmö slår Göteborg i tech-investeringar

Genom Startup Live vill Malmö Startups belysa startup-kulturen i regionen och samtidigt uppmuntra till fler investeringar. 

"Hela regionen går anmärkningsvärt bra, så det här är en möjlighet för människor att lära av varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Malmö har rest mer riskkapital än någon annan stad i Norden som inte är en huvudstad så det finns en hel del kunskap och erfarenhet som kan användas för att få nya entreprenörer och startups att komma igång”, säger Lovisa Nicklasson, en av de två operativa ledarna för Malmö Startups.

Malmö Startups styrelse och operativa ledare: Lovisa Nicklasson, Charlotta Tönsgård, Hampus Jakobsson, Sarah Wittbom, Joel Larsson, Sofia Franzen, Karsten Deppert och Jeremie Poirier. Foto: Fredrik Norrlid

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies