Hoppa till innehållet

Fullsatt på Malmös startupfestival

Det var mer än fullsatt på det största startupeventet hittills i Malmö när 750 personer samlades för att höra regionens startupprofiler dela med sig av sina erfarenheter. 

En av talarna som trots allt hämtades utifrån regionen var Mohamed Jimale, grundare av Ari.farm som låter dig äga, följa och tjäna pengar på en egen get i Somalia. Foto: Fredrik Norrlid
En av talarna som trots allt hämtades utifrån regionen var Mohamed Jimale, grundare av Ari.farm som låter dig äga, följa och tjäna pengar på en egen get i Somalia. Foto: Fredrik Norrlid

Långt fler än de 750 personerna som fick plats hade anmält sig till Startup Live som hölls i Malmös nya mötesplats Studio. De 750 platserna tog slut på bara några dagar. 

På scen speglades den lokala startup-communityn av bland andra Joachim Samuelsson, ordförande för nyligen börsnoterade Crunchfish, Charlotta Tönsgård, vd för Min Doktor, Daniel Krusenstråhle, vd för Fieldly och Emil Hansson, vd för Prisjakt.

Läs mer: Samuelsson efter Crunchfish-noteringen: "En tuff resa"

"Det var lite av en chansning att inte ta in några internationellt stora namn till eventet, men vi vill visa att det finns tillräckligt intressanta namn i regionen. Det är fantastiskt att se att vi har lyckats samla så många som 750 personer från en ganska liten gemenskap", säger Jeremie Poirier, en av de två operativa ledarna för Malmö Startups.

2016 blir ett rekordår för skånska startupbolag

Nätverket Malmö Startups ser södra Sverige som ett av de mest blomstrande ekosystemen på den skandinaviska startupscenen. Di Digital har tidigare berättat om att siffror från databasen Nordic Tech List visar att 2016 blir ett rekordår för skånska startupbolag. Hittills i år uppgår riskkapitalinvesteringarna i skånska onoterade innovativa teknikbolag till 1,1 miljarder kronor, att jämföra med förra årets totalsumma på drygt 650 miljoner kronor. 

Läs mer: Malmö slår Göteborg i tech-investeringar

Genom Startup Live vill Malmö Startups belysa startup-kulturen i regionen och samtidigt uppmuntra till fler investeringar. 

"Hela regionen går anmärkningsvärt bra, så det här är en möjlighet för människor att lära av varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Malmö har rest mer riskkapital än någon annan stad i Norden som inte är en huvudstad så det finns en hel del kunskap och erfarenhet som kan användas för att få nya entreprenörer och startups att komma igång”, säger Lovisa Nicklasson, en av de två operativa ledarna för Malmö Startups.

Malmö Startups styrelse och operativa ledare: Lovisa Nicklasson, Charlotta Tönsgård, Hampus Jakobsson, Sarah Wittbom, Joel Larsson, Sofia Franzen, Karsten Deppert och Jeremie Poirier. Foto: Fredrik Norrlid

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera