Annons

Fundedbyme minskar förlusten – marknaden rycker på axlarna

Fundedbymes vd Daniel Daboczy.
Fundedbymes vd Daniel Daboczy.
Crowdfundingbolaget Fundedbyme minskade förlusten under första kvartalet enligt preliminära siffror. Den utbombade aktien var i princip oförändrad efter beskedet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Crowdfundingbolaget Fundedbyme redovisar normalt bara halvårssiffror. Men nu, på grund av cornakrisen, gör man ett undantag. 

”Den pågående krisen och de effekter den fört med sig gör att vi beslutat att presentera preliminära siffror för det första kvartalet. Vi redovisar normalt bara halvårssiffror, men med tanke på det extraordinära marknadsläget har vi valt att gå ut med dessa även för första kvartalet”, säger vd Daniel Daboczy i ett pressmeddelande.

Av den framgår att bolagets intäkter minskade med 18 procent till 4,3 miljoner kronor under kvartalet.

Rörelseresultatet uppgick preliminärt till -2,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med -7,6 miljoner kronor under samma kvartal i fjol. Rörelsekostnaderna minskade med 46 procent till 7 miljoner.

Marknaden reagerade knappt på nyheten. Vid 13-tiden under tisdagen handlades aktien oförändrad till kursen 2 kronor. Följ aktiekursen här

Fundedbyme har haft en tuff resa sedan ägarna noterade bolaget i mars 2019. Riktpriset var 65 kronor, men redan i mitten av april samma år handlades B-aktien för runt 5 kronor.

Nu handlas aktien alltså till kursen 2 kronor, vilket motsvarar ett börsvärde på 26 miljoner kronor. 

Läs mer: Grundaren talar ut om noteringsfloppen – skyller på troll: ”Hål i huvudet”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer