Annons

Goodbye Kansas satsar i norr

En utställning från Arctic Game Lab och Per-Arne Lundberg, vd på Googbye Kansas Game Invest.
En utställning från Arctic Game Lab och Per-Arne Lundberg, vd på Googbye Kansas Game Invest. Foto: Press.
Arctic Game Lab får nytt sällskap. Goodbye Kansas Game Invest köper bolaget bakom den norrländska spelsatsningen och öppnar samtidigt en filial i Skellefteå.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Formellt köper Goodbye Kansas Game Invest bolaget European Minds International som fokuserat på dataspelsindustrin under varumärket Arctic Game Lab. Det startades för tre år sedan och drivs av fem kommuner i Norr- och Västerbotten.

”Vi har en plan att växa ännu mer”, säger Per-Arne Lundberg, vd på Goodbye Kansas Game Invest.

Parterna avslöjar inte köpesumman, men European Minds grundare Johan Lindblom, Göran Sjöberg och Tommie Helgee går sannolikt inte lottlösa.

”Det är vår första investering i norr. Verksamheten består av fem otroligt kompetenta medarbetare med ett upparbetat nätverk och erfarenhet av spelindustrin från Boden i norr till Umeå i söder. Lars Lindblom fortsätter som platschef och vi ska rekrytera ett par personer till”, säger Per-Arne Lundberg.

Läs mer: Goodbye Kansas värvar spelprofilen Per-Arne Lundberg 

Arctic Game Lab har haft spelklustret i Skövde som förebild. Där har utbildning och startup-verksamhet inom spelbranschen blandats framgångsrikt. Ett av de mer kända exemplen från den nyföretagarmyllan är Coffee Stain Studios, som gjorde det hyllade spelet Goat Simulator. 

”De har lyckats bra i sin strategi, men behöver riskvilligt kapital för att kunna nå full potential. Vi kommer fortsätta att jobba med det”, säger Per-Arne Lundberg, som själv tidigare var drivande kraft i Skövde som vd för Gothia Science Parks spelinkubator. 

Läs mer: Skövdes get-simulator gjorde global succé – nu säljs bolaget för 317 miljoner 

Förvärvet och etableringen av en egen bas öppnar för kommande uppköp eller investeringar i nya spelbolag som finns i regionen. 

“Lokal närvaro är superviktig för att kunna investera i ett tidigt skede. De bolag vi normalt går in i är start-ups på gräsrotsnivå”, säger Per-Arne Lundberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer