Annons
Shadi Bitar, vd för Nextory.

Guldregn över e-bokstjänsten Nextory

Webbinare hjälper företag upp i molnet SPONSRAT AV Visma

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Guldregn över e-bokstjänsten Nextory

Shadi Bitar, vd för Nextory.
Shadi Bitar, vd för Nextory.
E-bokstjänsten Nextory tar in 30 miljoner i riskkapital från bland andra Acacia och Industrifonden. Bolagets mål är att bli störst på e-böcker i Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-bokstjänsten Nextory tar in 30 miljoner i riskkapital med målet att öka tempot och utveckla tjänsten. Visionen är att bli den ledande aktören för e-böcker i Sverige.

”Vi växer kraftigt och ligger före våra planer. Vi är idag den enda aktören som specifikt satsar på e-bokskunderna och erbjuder ett brett utbud av titlar samt även den bästa e-boksläsaren på marknaden”, säger Shadi Bitar, vd för Nextory (NTL).

Vår uppfattning är att vi är ungefär lika stora som Bookbeat.

Bakom kapitalinjektionen står Industrifonden (NTL), riskkapitalbolaget Acacia (NTL), med Enators grundare Christer Jacobsson som ordförande, samt befintliga ägare och privata investerare. 

Läs mer: Enator-grundarens Acacia satsar på plattform för it-frilansare

Nextory erbjuder en tjänst för e-böcker där användaren kan läsa och lyssna obegränsat för en fast abonnemangsavgift. Enligt ett pressmeddelande från Nextory består tjänsten av ”marknadens största utbud av e-böcker och tusentals ljudböcker inklusive de senaste topplistetitlarna”.

Vd Shadi Bitar vill inte uppge hur mycket Nextory omsatte i fjol. Det får vi veta först när årsredovisningen släpps om en dryg månad. Men han pekar ut två huvudkonkurrenter: börsbolaget Storytel och Bonnier-ägda Bookbeat.

”Storytel är störst. Men vår uppfattning är att vi är ungefär lika stora som Bookbeat idag”, säger han. 

Läs mer: Storytel slukar ännu ett bokförlag

Shadi Bitar påpekar även att marknaden för digitala abonnemangstjänster i Sverige växte med närmare 62 procent under 2016. Under samma period hade Nextory en tillväxttakt på 500 procent.

Acacias vd Per Jacobsson säger sig ha stort förtroende för Nextorys ledning. 

”Nextory har bevisat en mycket stark tillväxt och har ett klart fokus på just e-böcker, där den svenska marknaden ligger långt efter många andra länder. Vi tror att Nextory med sin moderna plattform och erfarna management har mycket goda möjligheter att bli den ledande aktören på e- boksmarknaden”, säger han.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en öppen användargenererad databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen. Är du med i NTL? Sök på ditt bolagsnamn och håll din profil levande.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post