Annons

Han fick jobb som utvecklare – blir utvisad

Tayyab Shabab fick nytt jobb i våras, men kan tvingas lämna Sverige på grund av sin tidigare anställning.
Tayyab Shabab fick nytt jobb i våras, men kan tvingas lämna Sverige på grund av sin tidigare anställning.
Arbetsmarknaden skriker efter utvecklare. Samtidigt skickas vissa hem för att tidigare arbetsgivare inte lever upp till Migrationsverkets krav. Tayyab Shabab från Pakistan är en av dem.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När utvecklaren Tayyab Shabab blev av med sitt tidigare jobb i januari hade han som pakistansk medborgare tre månader på sig att hitta en ny anställning.

I april i år fick han en anställning som utvecklare på Dynamo, ett it-bolag i Stockholm som erbjuder konsultjänster till storkunder som Ikea och till startupbolag i utbyte mot aktier.

Det återstod bara för Tayyab Shabab att förlänga sitt uppehållstillstånd.

Istället blir han utvisad.

Det borde inte vara jag som får betala för detta.

Skälet var att mjukvarubolaget där han tillbringade sina tidigare två år enligt Migrationsverket inte hade erbjudit ett tillräckligt stort lönepåslag för att täcka utgifter som pensions- och livförsäkring.

”Jag känner mig väldigt besviken. Det är helt och hållet inte mitt fel”‚ säger Tayyab Shabab, pakistansk medborgare som gick en masterkurs på Linnéuniversitetet mellan 2013 och 2015.

Europa kommer att ha ett underskott på en miljon programmerare år 2020, enligt EU-kommissionen. I Sverige är utvecklare en av de yrkesgrupper som har bäst möjlighet att få ett nytt jobb, enligt Arbetsförmedlingen. Aktörer som Spotify anser att behovet av utvecklare i Sverige är enormt.

Läs mer: Förslaget: Ge startups gräddfil hos Migrationsverket

Men trots den stora efterfrågan riskerar utvecklare – och andra yrkesgrupper som ansöker om förlängt arbetstillstånd – att utvisas även om det är den tidigare arbetsgivaren som har gjort fel.

 

Tyvärr blir det så i praktiken.

 

Anledningen är två domar i Migrationsöverdomstolen i fjol som för med sig att den som ansöker om förlängt arbetstillstånd måste ha haft en anställning som uppfyller samtliga krav under tiden hen har arbetat i Sverige. Om så inte är fallet riskerar individen utvisning även om det är företaget som inte har erbjudit tillräckliga anställningsvillkor.

Tolkningen kan därför slå mot individen trots att det är ett företag som inte har uppfyllt Migrationsverkets krav.

”Tyvärr blir det så i praktiken. Det är ofta som arbetsgivaren inte upfyllar sin del men att det drabbar arbetstagaren”, säger en handläggare på Migrationsverket.

Läs även: Klarna-grundare satsar miljoner på flyktingar

Dynamos grundare – entreprenören Mathias Plank, som drev Dressmart kring millennieskiftet – rasar mot Migrationsverkets beslut att utvisa Tayyab Shabab.

”Lagen är skriven för att skydda individerna, inte för att utvisa dem. Det är helt uppåt väggarna”, säger Mathias Plank.

Dynamo, som han grundade för två år sedan, sysselsätter närmre 60 personer, enligt vd:n. En majoritet av dem är utrikesfödda.

Mathias Plank uppger att hans anställda som inte har svenskt medborgarskap har svårt att öppna bankkonto och teckna försäkringar i väntan på personnummer.

”Det är fruktansvärt komplicerat. Vi har 25 olika nationaliteter. Vi har också tagit in några nyanlända personer med hög kompetens. En av dem kan inte få ut lön”‚ säger Mathias Plank.

Tayyab Shabab har tre veckor på sig att överklaga Migrationsverkets beslut, vilket han avser att göra.

”Det borde inte vara jag som får betala för detta”, säger han.

Läs mer: Sveriges tyngsta startup-profiler: ”Optioner är en socialistisk idé”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies